Google integreert 'Travel' in zoekresultaten

Google Search is uitgebreid met een nieuwe functie. Wanneer op twee bestemmingen wordt gezocht, treft de bezoeker boven de geindexeerde resultaten een extra functie aan waarmee naar tickets kan worden gezocht op de gewenste vertrek- en aankomstdatum. Hiermee wordt het zoeken naar een geschikte vakantieticket nog gemakkelijker. De Travel-partners waarmee Google hierin samenwerkt zijn voorlopig Expedia, Hotwire & Orbitz.

De Google Travel functie werkt als volgt: zoeken naar ‘Amsterdam Bodrum’ levert bijvoorbeeld het volgende resultaat op.

Door de gewenste vertrek- en aankomstdata van een vakantiereis in te voeren, kunnen meer specifieke resultaten worden behaald. Deze functie is overigens slechts beschikbaar binnen Google.com. In de Nederlands versie, Google.nl, bestaat een dergelijke search functie echter al langer. In samenwerking met de NS kan op een vergelijkbare wijze worden gezocht naar het juiste treinticket.

Voorlopig lijkt het erop dat de nieuwe search functie in een testfase verkeert. Wanneer de resultaten positief zijn, zijn de verwachtingen dat een dergelijke extra search-functie tevens kan worden ingezet in andere producten als hypotheken, vacatures of tweedehands artikelen.