Wolter Tjeenk Willink 27 oktober 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Google Search is uitgebreid met een nieuwe functie. Wanneer op twee bestemmingen wordt gezocht, treft de bezoeker boven de geindexeerde resultaten een extra functie aan waarmee naar tickets kan worden gezocht op de gewenste vertrek- en aankomstdatum. Hiermee wordt het zoeken naar een geschikte vakantieticket nog gemakkelijker. De Travel-partners waarmee Google hierin samenwerkt zijn voorlopig Expedia, Hotwire & Orbitz.

De Google Travel functie werkt als volgt: zoeken naar ‘Amsterdam Bodrum’ levert bijvoorbeeld het volgende resultaat op.

Door de gewenste vertrek- en aankomstdata van een vakantiereis in te voeren, kunnen meer specifieke resultaten worden behaald. Deze functie is overigens slechts beschikbaar binnen Google.com. In de Nederlands versie, Google.nl, bestaat een dergelijke search functie echter al langer. In samenwerking met de NS kan op een vergelijkbare wijze worden gezocht naar het juiste treinticket.

Voorlopig lijkt het erop dat de nieuwe search functie in een testfase verkeert. Wanneer de resultaten positief zijn, zijn de verwachtingen dat een dergelijke extra search-functie tevens kan worden ingezet in andere producten als hypotheken, vacatures of tweedehands artikelen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google integreert 'Travel' in zoekresultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/