Google integreert 'Travel' in zoekresultaten

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google Search is uitgebreid met een nieuwe functie. Wanneer op twee bestemmingen wordt gezocht, treft de bezoeker boven de geindexeerde resultaten een extra functie aan waarmee naar tickets kan worden gezocht op de gewenste vertrek- en aankomstdatum. Hiermee wordt het zoeken naar een geschikte vakantieticket nog gemakkelijker. De Travel-partners waarmee Google hierin samenwerkt zijn voorlopig Expedia, Hotwire & Orbitz.

De Google Travel functie werkt als volgt: zoeken naar ‘Amsterdam Bodrum’ levert bijvoorbeeld het volgende resultaat op.

Door de gewenste vertrek- en aankomstdata van een vakantiereis in te voeren, kunnen meer specifieke resultaten worden behaald. Deze functie is overigens slechts beschikbaar binnen Google.com. In de Nederlands versie, Google.nl, bestaat een dergelijke search functie echter al langer. In samenwerking met de NS kan op een vergelijkbare wijze worden gezocht naar het juiste treinticket.

Voorlopig lijkt het erop dat de nieuwe search functie in een testfase verkeert. Wanneer de resultaten positief zijn, zijn de verwachtingen dat een dergelijke extra search-functie tevens kan worden ingezet in andere producten als hypotheken, vacatures of tweedehands artikelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement