Google introduceert 4 vette functies

Op 14 juni 2011 presenteerde Google tijdens het Inside Search Event een aantal interessante nieuwe features. Hierbij een kort overzicht:

Google Instant Pages

Instant pages zorgt ervoor dat de nummer één positie in Google al laadt, terwijl je de organische zoekresultaten bekijkt. Hierdoor duurt het welgeteld 0 seconden om deze website te openen. Een extra reden om die felbegeerde nummer één positie te veroveren!

Google Voice Search

Met Voice Search voer je voortaan geen tekst meer in Google in, maar je eigen stem. Zeg gewoon wat je zoekt, en Google vindt het voor je. Deze functie is al gelanceerd in de VS, en het is slechts een kwestie van tijd voordat ook de Nederlanders hun zoekopdrachten kunnen inspreken.

Google Goggles Translate

Goggles bestaat inmiddels al een aantal jaar. Met deze app voor Android en iPhone kun je een foto maken van bijvoorbeeld een persoon of gebouw, en vervolgens toont Google je relevante zoekresultaten. Wat nieuw is aan deze app, is dat je nu ook met je telefoon een foto kunt maken van een tekst en deze tekst vervolgens kunt laten vertalen door Google.

Google Search by Image

Foto’s en video’s worden alsmaar populairder en populairder. Dat weet Google ook, uiteraard. Met search by image kun je een afbeelding slepen naar het zoekveld (waar je normaal zoekwoorden intypt) en Google toont je wederom de meest relevante zoekresultaten.

Zoals je ziet, zeer interessante features. En wij van Traffic Builders zijn kennelijk niet de enige die deze mening delen:

Google Search by Image