Google introduceert project 10^100

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google is jarig en viert dat met een leuke website, zoals gister al gemeld werd. Uit die website blijkt mooi hoe Google in tien jaar tijd behoorlijk veel geweldige ideeën heeft ontwikkeld tot verschillende applicaties en technische hoogstandjes. Aangezien deze ideeën uit alle hoeken kunnen komen, heeft Google Project 10^100 (tien tot de honderdste macht) gelanceerd. Door 'gewone mensen' aan te sporen om mee te denken, hoopt Google nieuwe ideeën te vergaren en ontwikkelen uit Project 10^100.

Google wil met Project 10^100 mensen uitnodigen om met nieuwe ideeën te komen die voor een betere wereld zorgen en zoveel mogelijk mensen helpen. Doel van Project 10^100 is om de kwaliteit van het leven voor zoveel mogelijk mensen te verbeteren. Google reserveert daarom 10 miljoen dollar (in perspectief: nog geen 0,2 procent van de advertentie-inkomsten van Google uit Q2 van 2008) om de vijf beste ideeën uit Project 10^100 te realiseren. Google stelt voor de inbreng van mensen voor Project 10^100 geen eisen. Het maakt niet uit of een idee ingewikkeld of doodeenvoudig is, als de impact maar groot is.

Google selecteert uit alle inzendingen van Project 10^100 de 100 beste ideeën. Vervolgens mag het grote publiek daar 20 favorieten uit selecteren. Deze overgebleven 20 ideeën worden door Google aan en vakjury gepresenteerd. Uiteindelijk kiest deze jury de vijf ideeën uit Project 10^100 die subsidie van Google krijgen.

Google wil met Project 10^100 vooral aantonen dat goede ideeën uit alle hoeken kunnen komen. Voorbeelden van eerdere ideeën die van buitenaf kwamen, zijn onder andere Google Chrome en Google News. Over enige tijd zullen hier dus nog vijf mooie ideeën aan worden toegevoegd dankzij Google's Project 10^100.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.