Google komt met nieuwe features in positie targeting

Geschatte leestijd: 1 minuten

In de product update van deze week kondigt Google aan een tweetal onderdelen van het Google advertentienetwerk van naam te hebben veranderd. Zo gaat site targeting voortaan door het leven als Positie Targeting (NL) of Placement Targeting (EN) en wordt Vertical targeting voortaan Thema Targeting (NL) of Category Targeting (EN) genoemd. Ook kunnen we nieuwe features testen in het Positie Targeting netwerk.

Als reden voor de naamswijziging voert Google aan dat de naam Site Targeting niet meer past bij de vele features die het advertentieplatform nu en in de nabije toekomst biedt. Als voorbeeld worden genoemd het targeten van een specifieke plek op een website, targeting van in-video posities en targeting van specifieke subpagina's in het Positie Targeting netwerk.

Site targeting Positie targeting op basis van CPC
Sinds gisteren kent het Positie Targeting netwerk ook de mogelijkheid om te betalen op basis van het Cost per Click (CPC) model. Deze nieuwe feature geeft adverteerders de mogelijkheid om zelf te bepalen welk prijsmodel het beste past bij de doelstellingen van een campagne. Is het doel het genereren van leads, sales of anderssoortige conversies, ligt CPC als prijsmodel voor de hand. Is de doelstelling echter meer gericht op branding en wil men zoveel mogelijk vertoningen / bereik onder de doelgroep, is een CPM model meer op z'n plaats. Bestaande CPM campagnes kunnen via de Campagne Instellingen eenvoudig naar het CPC model worden omgezet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement