Wolter Tjeenk Willink 08 november 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

In de product update van deze week kondigt Google aan een tweetal onderdelen van het Google advertentienetwerk van naam te hebben veranderd. Zo gaat site targeting voortaan door het leven als Positie Targeting (NL) of Placement Targeting (EN) en wordt Vertical targeting voortaan Thema Targeting (NL) of Category Targeting (EN) genoemd. Ook kunnen we nieuwe features testen in het Positie Targeting netwerk.

Als reden voor de naamswijziging voert Google aan dat de naam Site Targeting niet meer past bij de vele features die het advertentieplatform nu en in de nabije toekomst biedt. Als voorbeeld worden genoemd het targeten van een specifieke plek op een website, targeting van in-video posities en targeting van specifieke subpagina's in het Positie Targeting netwerk.

Site targeting Positie targeting op basis van CPC
Sinds gisteren kent het Positie Targeting netwerk ook de mogelijkheid om te betalen op basis van het Cost per Click (CPC) model. Deze nieuwe feature geeft adverteerders de mogelijkheid om zelf te bepalen welk prijsmodel het beste past bij de doelstellingen van een campagne. Is het doel het genereren van leads, sales of anderssoortige conversies, ligt CPC als prijsmodel voor de hand. Is de doelstelling echter meer gericht op branding en wil men zoveel mogelijk vertoningen / bereik onder de doelgroep, is een CPM model meer op z'n plaats. Bestaande CPM campagnes kunnen via de Campagne Instellingen eenvoudig naar het CPC model worden omgezet.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google komt met nieuwe features in positie targeting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.