Wolter Tjeenk Willink 02 oktober 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Bij Google is de nostalgie flink toegeslagen. Enkele dagen geleden werd een website ter ere van de tiende verjaardag van Google gelanceerd. Maar daar blijft het voor 's werelds grootste zoekmachine niet bij. Google heeft namelijk de laatst bewaarde index op internet gezet. Deze stamt uit 2001. Mensen met nostalgische gevoelens kunnen nu zoeken in deze uit 2001 stammende index van Google.

Google's oude index is helaas wel Amerikaans, dus Nederlandse resultaten zijn er moeilijk in te vinden. Toch is het leuk om verschillen te zoeken tussen de Google van 2001 en de Google van 2008.

De oude Google, zo blijkt bij gebruik, maakt bijvoorbeeld geen gebruik van gesponsorde koppelingen. Waar de huidige pagina van Google zowel boven als naast de zoekresultaten advertenties toont, laat de Google uit 2001 alleen organische zoekresultaten zien.

Google's oude index komt uit januari 2001. Zoekopdracht "bin laden" levert daarom 175.000 resultaten op, terwijl de hedendaagse Google 21.500.000 relevante pagina's vindt. Maar vooral trends en hypes zijn leuk te volgen. De zoekterm "playstation" leverde in 2001 al een zeer respectabele 2.570.000 zoekresultaten op. Dit aantal staat echter nog niet in de schaduw van de 250.000.000 zoekresultaten die het oplevert in de hedendaagse Google.

Deze gimmick van Google is, net als de website ter viering van Google's tiende verjaardag, een leuk speeltje voor tijden van verveling. Even niets te doen? Kijk dan zelf op de website van Google uit 2001.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google komt met nostalgische gimmick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/