Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Google komt met nostalgische gimmick

Google komt met nostalgische gimmick

Bij Google is de nostalgie flink toegeslagen. Enkele dagen geleden werd een website ter ere van de tiende verjaardag van Google gelanceerd. Maar daar blijft het voor 's werelds grootste zoekmachine niet bij. Google heeft namelijk de laatst bewaarde index op internet gezet. Deze stamt uit 2001. Mensen met nostalgische gevoelens kunnen nu zoeken in deze uit 2001 stammende index van Google.

Google's oude index is helaas wel Amerikaans, dus Nederlandse resultaten zijn er moeilijk in te vinden. Toch is het leuk om verschillen te zoeken tussen de Google van 2001 en de Google van 2008.

De oude Google, zo blijkt bij gebruik, maakt bijvoorbeeld geen gebruik van gesponsorde koppelingen. Waar de huidige pagina van Google zowel boven als naast de zoekresultaten advertenties toont, laat de Google uit 2001 alleen organische zoekresultaten zien.

Google's oude index komt uit januari 2001. Zoekopdracht "bin laden" levert daarom 175.000 resultaten op, terwijl de hedendaagse Google 21.500.000 relevante pagina's vindt. Maar vooral trends en hypes zijn leuk te volgen. De zoekterm "playstation" leverde in 2001 al een zeer respectabele 2.570.000 zoekresultaten op. Dit aantal staat echter nog niet in de schaduw van de 250.000.000 zoekresultaten die het oplevert in de hedendaagse Google.

Deze gimmick van Google is, net als de website ter viering van Google's tiende verjaardag, een leuk speeltje voor tijden van verveling. Even niets te doen? Kijk dan zelf op de website van Google uit 2001.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail