Google komt met personalisatie

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Zeg maar vaarwel tegen bookmarks: Google lanceert een zoekhistorietool dat bijhoudt welke zoekopdrachten je eerder hebt opgegeven en welke zoekresultaten je op basis daarvan hebt bezocht.

De nieuwe tool, "Google My Search History" genaamd, werd gelanceerd in de inmiddels befaamde Google Labs in betavorm. Om de tool te kunnen gebruiken heb je een actief Google account nodig bij Gmail, Google Groups of Google Answers. Vanaf het moment van registratie worden vervolgens al je zoekopdrachten bij de zoekmachine vastgelegd.

My Search History werkt anders dan de automatische cache-versie van een webpagina die we kennen van de Google Desktop Search. Zo slaat de nieuwe tool in tegenstelling tot Google Desktop Search geen webpagina´s op, noch online, noch op de pc. In plaats daarvan slaat het zoekopdrachten op en maakt het de zoekresultaten gemakkelijk toegankelijk.

"We zien deze Google My Search History als een waardevolle toevoeging op Google desktop Search", aldus Marissa Mayer, Director of Consumer Web Products bij Google Inc.. In tegenstelling tot personalisatie bij Yahoo en Ask Jeeves wordt Google My Search History volledig geintegreerd binnen de zoekresultaten van Google. De gebruiker hoeft geen stappen te ondernemen om de tool te activeren: registratie bij een van de genoemde gratis Google diensten volstaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.