Home » Traffic Builders nieuws » Google komt met personalisatie

Google komt met personalisatie

Zeg maar vaarwel tegen bookmarks: Google lanceert een zoekhistorietool dat bijhoudt welke zoekopdrachten je eerder hebt opgegeven en welke zoekresultaten je op basis daarvan hebt bezocht.

De nieuwe tool, "Google My Search History" genaamd, werd gelanceerd in de inmiddels befaamde Google Labs in betavorm. Om de tool te kunnen gebruiken heb je een actief Google account nodig bij Gmail, Google Groups of Google Answers. Vanaf het moment van registratie worden vervolgens al je zoekopdrachten bij de zoekmachine vastgelegd.

My Search History werkt anders dan de automatische cache-versie van een webpagina die we kennen van de Google Desktop Search. Zo slaat de nieuwe tool in tegenstelling tot Google Desktop Search geen webpagina´s op, noch online, noch op de pc. In plaats daarvan slaat het zoekopdrachten op en maakt het de zoekresultaten gemakkelijk toegankelijk.

"We zien deze Google My Search History als een waardevolle toevoeging op Google desktop Search", aldus Marissa Mayer, Director of Consumer Web Products bij Google Inc.. In tegenstelling tot personalisatie bij Yahoo en Ask Jeeves wordt Google My Search History volledig geintegreerd binnen de zoekresultaten van Google. De gebruiker hoeft geen stappen te ondernemen om de tool te activeren: registratie bij een van de genoemde gratis Google diensten volstaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail