Google koopt advertentiebedrijf DoubleClick

Google heeft definitief het Amerikaanse advertentiebedrijf DoubleClick overgenomen. Google betaalt hier 3,1 miljard dollar voor, omgerekend circa 2,3 miljard euro. DoubleClick was de laatste tijd erg gewild, met deze overname troeft Google namelijjk haar concurrenten Microsoft, AOL en Yahoo! af. De advertentie-activiteiten van Google worden door de overname van DoubleClick nog uitgebreider.

DoubleClick
Google had op advertentieniveau al AdSense en AdWords. Nu komt daar dus ook DoubleClick bij. Het is nu de grootste speler op de advertentiemarkt van het internet. DoubleClick is gespecialiseerd in grafische advertenties (beeldadvertenties) op het internet. Het belangrijkste product dat Google hiermee in handen heeft is DART. Met DART kunnen adverteerders en webmasters zelf ingrijpen in de banners die op hun site worden geplaatst en deze in een context plaatsen.
Het is nu afwachten wat de concurrentie gaat doen om Google enigszins tegenstand te bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Interessante onderwerpen
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail