Wolter Tjeenk Willink 16 april 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft definitief het Amerikaanse advertentiebedrijf DoubleClick overgenomen. Google betaalt hier 3,1 miljard dollar voor, omgerekend circa 2,3 miljard euro. DoubleClick was de laatste tijd erg gewild, met deze overname troeft Google namelijjk haar concurrenten Microsoft, AOL en Yahoo! af. De advertentie-activiteiten van Google worden door de overname van DoubleClick nog uitgebreider.

DoubleClick
Google had op advertentieniveau al AdSense en AdWords. Nu komt daar dus ook DoubleClick bij. Het is nu de grootste speler op de advertentiemarkt van het internet. DoubleClick is gespecialiseerd in grafische advertenties (beeldadvertenties) op het internet. Het belangrijkste product dat Google hiermee in handen heeft is DART. Met DART kunnen adverteerders en webmasters zelf ingrijpen in de banners die op hun site worden geplaatst en deze in een context plaatsen.
Het is nu afwachten wat de concurrentie gaat doen om Google enigszins tegenstand te bieden.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google koopt advertentiebedrijf DoubleClick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/