Google koopt advertentiebedrijf DoubleClick

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft definitief het Amerikaanse advertentiebedrijf DoubleClick overgenomen. Google betaalt hier 3,1 miljard dollar voor, omgerekend circa 2,3 miljard euro. DoubleClick was de laatste tijd erg gewild, met deze overname troeft Google namelijjk haar concurrenten Microsoft, AOL en Yahoo! af. De advertentie-activiteiten van Google worden door de overname van DoubleClick nog uitgebreider.

DoubleClick
Google had op advertentieniveau al AdSense en AdWords. Nu komt daar dus ook DoubleClick bij. Het is nu de grootste speler op de advertentiemarkt van het internet. DoubleClick is gespecialiseerd in grafische advertenties (beeldadvertenties) op het internet. Het belangrijkste product dat Google hiermee in handen heeft is DART. Met DART kunnen adverteerders en webmasters zelf ingrijpen in de banners die op hun site worden geplaatst en deze in een context plaatsen.
Het is nu afwachten wat de concurrentie gaat doen om Google enigszins tegenstand te bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.