Google koopt ontwikkelaar Slide

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft ontwikkelaar Slide overgenomen, voor een bedrag van 182 miljoen dollar. De reden lijkt de ontwikkeling van Google’s beoogde eigen social netwerk-site. De zoekreus zal de developer waarschijnlijk inzetten om zijn in aanbouw zijnde sociale-netwerksite aantrekkelijker te maken.

‘Slide gaat werken aan Google’s social netwerk-site’

Google gaat de overname van Slide waarschijnlijk morgen officieel aankondigen. Slide omschrijft zichzelf als een social entertainment-bedrijf. Slide maakt widgets en games die je tegenkomt op sociale netwerk-sites als Facebook en MySpace. Die kennis en ervaring lijken nu te kunnen worden ingezet om Google’s eigen aspiraties binnen het social media-landschap nog concreter vorm te geven.

slide.jpg

Met de aankoop van Slide schijnt Google nog niet te zijn uitgeshopt. De zoekreus heeft, zo wordt beweerd, plannen voor nog meer overnames op korte termijn, om zo voldoende voorbereid te zijn voor de lancering van een eigen sociale-netwerksite (namen die momenteel circuleren: ‘Google Games’ of ‘Google Me’).

Concurrentie voor Facebook

Volgens aanhoudende geruchten wil Google nog dit jaar de concurrentie met ‘bigboy’ Facebook aangaan. Google zou daarom onderhandelen met enkele ontwikkelaars die games op sociale-netwerksites plaatsen. Onlangs heeft de zoekreus ook in Zynga Game Network geïnvesteerd, naar schatting 100 tot 200 miljoen dollar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.