Google koopt ontwikkelaar Slide

Google heeft ontwikkelaar Slide overgenomen, voor een bedrag van 182 miljoen dollar. De reden lijkt de ontwikkeling van Google’s beoogde eigen social netwerk-site. De zoekreus zal de developer waarschijnlijk inzetten om zijn in aanbouw zijnde sociale-netwerksite aantrekkelijker te maken.

‘Slide gaat werken aan Google’s social netwerk-site’

Google gaat de overname van Slide waarschijnlijk morgen officieel aankondigen. Slide omschrijft zichzelf als een social entertainment-bedrijf. Slide maakt widgets en games die je tegenkomt op sociale netwerk-sites als Facebook en MySpace. Die kennis en ervaring lijken nu te kunnen worden ingezet om Google’s eigen aspiraties binnen het social media-landschap nog concreter vorm te geven.

slide.jpg

Met de aankoop van Slide schijnt Google nog niet te zijn uitgeshopt. De zoekreus heeft, zo wordt beweerd, plannen voor nog meer overnames op korte termijn, om zo voldoende voorbereid te zijn voor de lancering van een eigen sociale-netwerksite (namen die momenteel circuleren: ‘Google Games’ of ‘Google Me’).

Concurrentie voor Facebook

Volgens aanhoudende geruchten wil Google nog dit jaar de concurrentie met ‘bigboy’ Facebook aangaan. Google zou daarom onderhandelen met enkele ontwikkelaars die games op sociale-netwerksites plaatsen. Onlangs heeft de zoekreus ook in Zynga Game Network geïnvesteerd, naar schatting 100 tot 200 miljoen dollar.