Google lanceert Adwords bidmanagement tool

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google lanceert een bidmanagement tool genaamd Conversion Optimizer voor Google Adwords adverteerders. Met ingang van 12 september kunnen Nederlandse Adwords accounts de bidmanagement tool testen.

Bidmanagement met Conversion Optimizer
Met de nieuwe Conversion Optimizer is het mogelijk om zogenaamde keywod bid strategieën toe te passen. Vooralsnog is de enige bid strategie die ingesteld kan worden gestoeld op een beoogde CPA-doelwaarde. Met andere woorden: Adwords adverteerders kunnen zelf aangeven hoeveel een bepaalde conversie (bijv. verkoop, offerteaanvraag) maximaal mag kosten. De Google Conversion Optimizer zorgt vervolgens voor een optimale verhouding tussen de klikkosten en het aantal conversies.

Google Conversion Optimizer

CPA-based bidmanagement toegankelijk voor kleine adverteerders
Een goede zet van Google en niet geheel overwacht. Zeker voor kleine en middelgrote adverteerders is een dergelijke CPA-based bidmanager een absolute uitkomst. Voor grotere accounts met behoefte aan meerdere keyword bid strategieën of geïntegreerde web analytics analyses is meer power nodig om écht voordeel te realiseren. Een voorbeeld van een dergelijk geavanceerde bidmanagement tool is IndexTools Bid Management 2, die in vergelijking met andere bidmanagers erg voordelig is.

Zie ook de post op Marketingfacts.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement