Google lanceert Adwords bidmanagement tool

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google lanceert een bidmanagement tool genaamd Conversion Optimizer voor Google Adwords adverteerders. Met ingang van 12 september kunnen Nederlandse Adwords accounts de bidmanagement tool testen.

Bidmanagement met Conversion Optimizer
Met de nieuwe Conversion Optimizer is het mogelijk om zogenaamde keywod bid strategieën toe te passen. Vooralsnog is de enige bid strategie die ingesteld kan worden gestoeld op een beoogde CPA-doelwaarde. Met andere woorden: Adwords adverteerders kunnen zelf aangeven hoeveel een bepaalde conversie (bijv. verkoop, offerteaanvraag) maximaal mag kosten. De Google Conversion Optimizer zorgt vervolgens voor een optimale verhouding tussen de klikkosten en het aantal conversies.

Google Conversion Optimizer

CPA-based bidmanagement toegankelijk voor kleine adverteerders
Een goede zet van Google en niet geheel overwacht. Zeker voor kleine en middelgrote adverteerders is een dergelijke CPA-based bidmanager een absolute uitkomst. Voor grotere accounts met behoefte aan meerdere keyword bid strategieën of geïntegreerde web analytics analyses is meer power nodig om écht voordeel te realiseren. Een voorbeeld van een dergelijk geavanceerde bidmanagement tool is IndexTools Bid Management 2, die in vergelijking met andere bidmanagers erg voordelig is.

Zie ook de post op Marketingfacts.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.