Google lanceert Adwords bidmanagement tool

Google lanceert een bidmanagement tool genaamd Conversion Optimizer voor Google Adwords adverteerders. Met ingang van 12 september kunnen Nederlandse Adwords accounts de bidmanagement tool testen.

Bidmanagement met Conversion Optimizer
Met de nieuwe Conversion Optimizer is het mogelijk om zogenaamde keywod bid strategieën toe te passen. Vooralsnog is de enige bid strategie die ingesteld kan worden gestoeld op een beoogde CPA-doelwaarde. Met andere woorden: Adwords adverteerders kunnen zelf aangeven hoeveel een bepaalde conversie (bijv. verkoop, offerteaanvraag) maximaal mag kosten. De Google Conversion Optimizer zorgt vervolgens voor een optimale verhouding tussen de klikkosten en het aantal conversies.

Google Conversion Optimizer

CPA-based bidmanagement toegankelijk voor kleine adverteerders
Een goede zet van Google en niet geheel overwacht. Zeker voor kleine en middelgrote adverteerders is een dergelijke CPA-based bidmanager een absolute uitkomst. Voor grotere accounts met behoefte aan meerdere keyword bid strategieën of geïntegreerde web analytics analyses is meer power nodig om écht voordeel te realiseren. Een voorbeeld van een dergelijk geavanceerde bidmanagement tool is IndexTools Bid Management 2, die in vergelijking met andere bidmanagers erg voordelig is.

Zie ook de post op Marketingfacts.