Google lanceert DoubleClick Ad Exchange

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft DoubleClick Ad Exchange afgelopen vrijdag gelanceerd. DoubleClick Ad Exchange is een online marktplaats van advertentieruimte voor displayadvertenties.


In DoubleClick Ad Exchange wordt de prijs van advertentieruimte op basis van een realtime veiling bepaald. Volgens Google zorgt deze open en onafhankelijke marktplaats ervoor dat advertentieruimte veel efficiënter en gemakkelijker kan worden toegewezen aan adverteerders.

Adverteerders kunnen bij DoubleClick Ad Exchange op basis van dezelfde principes als in het Google Contentnetwerk hun banners distribueren, maar dan over een veel groter aanbod van websites. Dit betekent een enorme toename in het bereik voor adverteerders. De keuze voor de website(s) is dus aan de adverteerder, alleen wordt de prijs nu bepaald door middel van biedingen in een open veilingmodel. Tegelijkertijd krijgen online uitgevers de kans om de waarde van hun content te maximaliseren. DoubleClick Ad Exchange kan dus in feite worden gezien als een flinke uitbreiding van het Google Contentnetwerk.

DoubleClick Ad Exchange wordt eerst geïntroduceerd in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Vooralsnog moet gewerkt worden met een Engelstalige gebruikersinterface. Binnen een paar weken komen er echter ook Frans- en Duitstalige versies beschikbaar voor gebruikers van DoubleClick Ad Exchange.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.