Marek 18 september 2009 / Display Advertising
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft DoubleClick Ad Exchange afgelopen vrijdag gelanceerd. DoubleClick Ad Exchange is een online marktplaats van advertentieruimte voor displayadvertenties.


In DoubleClick Ad Exchange wordt de prijs van advertentieruimte op basis van een realtime veiling bepaald. Volgens Google zorgt deze open en onafhankelijke marktplaats ervoor dat advertentieruimte veel efficiënter en gemakkelijker kan worden toegewezen aan adverteerders.

Adverteerders kunnen bij DoubleClick Ad Exchange op basis van dezelfde principes als in het Google Contentnetwerk hun banners distribueren, maar dan over een veel groter aanbod van websites. Dit betekent een enorme toename in het bereik voor adverteerders. De keuze voor de website(s) is dus aan de adverteerder, alleen wordt de prijs nu bepaald door middel van biedingen in een open veilingmodel. Tegelijkertijd krijgen online uitgevers de kans om de waarde van hun content te maximaliseren. DoubleClick Ad Exchange kan dus in feite worden gezien als een flinke uitbreiding van het Google Contentnetwerk.

DoubleClick Ad Exchange wordt eerst geïntroduceerd in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Vooralsnog moet gewerkt worden met een Engelstalige gebruikersinterface. Binnen een paar weken komen er echter ook Frans- en Duitstalige versies beschikbaar voor gebruikers van DoubleClick Ad Exchange.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google lanceert DoubleClick Ad Exchange

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/