Google lanceert Knol: Wikipedia, maar dan anders?

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft Knol na maanden van testen gelanceerd. De meest typerende omschrijving voor de service is "Wikipedia met moderation", maar volgens Google is Knol meer dan dat.

Google wil met Knol (dat overigens als eerste geen 'Google' in de merknaam heeft en gewoon Knol heet, dus niet Google Knol) niet de concurrentie aangaan met Wikipedia. Desondanks zijn de overeenkomsten groot. Alleen doet Google vanaf dag 1 met Knol wat Wikipedia inmiddels zelf overweegt: moderation.

Wikipedia staat erom bekend dat iedereen zelf content kan toevoegen en veranderen. Dit maakt Wikipedia een ideale service, omdat informatie snel erop gezet kan worden en over ongeveer elk onderwerp een paginagroot artikel te vinden is. Het grote nadeel van de toegankelijkheid is echter dat iedereen er dus ook (expres of per ongeluk) foutieve informatie op kan zetten. Google heeft dit probleem meteen uit de weg geholpen door Knol te laten modereren. Voordat je een wijziging in Knol kunt aanbrengen, heb je de goedkeuring nodig van de auteur(s) van de pagina.

Door deze ontwikkeling biedt Google met Knol ongeveer dezelfde mogelijkheden als Wikipedia, maar zonder de mogelijkheid dat elke onverlaat zijn eigen grap wereldwijd verspreidt. Toch is het de vraag of Google met Knol echt iets toevoegt aan het (eigen) aanbod op internet. Net als de overname van Digg zal ook deze stap van Google richting social media wel een goede reden hebben.

Voorlopig heeft Google Knol alleen nog maar op de Engels(talig)e markt gelanceerd. Op termijn zal ieder land van een eigen versie van Knol gebruik kunnen maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.