Google lanceert site om adverteerders gerust te stellen

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google's samenwerking met Yahoo! zorgde al voor enige weerstand. Sinds het begin van de search advertising deal tussen Google en Yahoo! in juni heeft onder andere de ANA gezegd dat de twee niet mogen samenwerken, omdat Google en Yahoo! op die manier ruim 90 procent van de advertentiemarkt in handen krijgen. Google wil nu alle scepsis bij de adverteerders wegnemen. Dit hoopt het bedrijf te doen met een informatieve website, waarop allerhande feiten te vinden zijn rondom de deal tussen Yahoo! en Google.

Google geeft op de website onder andere een slideshow met de gevolgen van de deal tussen Google en Yahoo! en wat de deal vooral niet inhoudt. In de slideshow worden zelfs andere allianties, onder andere uit de auto-industrie, getoond die volgens Google sterke gelijkenis vertonen met de deal tussen Yahoo! en Google.

Verder toont Google op de pagina links naar pagina's met allerlei informatie over de tussen Google en Yahoo! gesloten deal: feiten over de deal, wat anderen erover zeggen, gepubliceerde artikelen over de deal, waarom de deal goed is voor concurrentie op de advertentiemarkt en de afspraken tussen Google en Yahoo! over de deal. Ook staan de persberichten van Google en Yahoo! op de website.

Google en Yahoo! lijken nattigheid te voelen. Of de lancering van deze website de twee in een wat positiever daglicht zal zetten, valt nog te bezien. Een dergelijke website komt niet heel vertrouwenwekkend over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement