Wolter Tjeenk Willink 26 september 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google's samenwerking met Yahoo! zorgde al voor enige weerstand. Sinds het begin van de search advertising deal tussen Google en Yahoo! in juni heeft onder andere de ANA gezegd dat de twee niet mogen samenwerken, omdat Google en Yahoo! op die manier ruim 90 procent van de advertentiemarkt in handen krijgen. Google wil nu alle scepsis bij de adverteerders wegnemen. Dit hoopt het bedrijf te doen met een informatieve website, waarop allerhande feiten te vinden zijn rondom de deal tussen Yahoo! en Google.

Google geeft op de website onder andere een slideshow met de gevolgen van de deal tussen Google en Yahoo! en wat de deal vooral niet inhoudt. In de slideshow worden zelfs andere allianties, onder andere uit de auto-industrie, getoond die volgens Google sterke gelijkenis vertonen met de deal tussen Yahoo! en Google.

Verder toont Google op de pagina links naar pagina's met allerlei informatie over de tussen Google en Yahoo! gesloten deal: feiten over de deal, wat anderen erover zeggen, gepubliceerde artikelen over de deal, waarom de deal goed is voor concurrentie op de advertentiemarkt en de afspraken tussen Google en Yahoo! over de deal. Ook staan de persberichten van Google en Yahoo! op de website.

Google en Yahoo! lijken nattigheid te voelen. Of de lancering van deze website de twee in een wat positiever daglicht zal zetten, valt nog te bezien. Een dergelijke website komt niet heel vertrouwenwekkend over.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google lanceert site om adverteerders gerust te stellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.