Google lanceert websitespecifiek adverteren

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Google lanceert vandaag een klein opgezette betatest die adverteerders in staat stelt om zelf aan te geven op welke websites uit het Google Adsense netwerk de advertenties getoond moeten worden. In plaats van verrekening op basis van een tarief per klik, zoals te doen gebruikelijk bij Google Adwords, wordt een bedrag op CPM basis (per 1000 vertoningen) in rekening gebracht.

Google verwacht de test binnen enkele weken uit te kunnen rollen naar alle adverteerders. Het initiatief, dat erop gericht is om de meer op branding-gerichte adverteerders aan te trekken, zal vermoedelijk tot een stormloop gaan leiden, aangezien vele adverteerders deze wens al hebben geuit. Tot vandaag werd de boot afgehouden onder het motto dat het technisch te gecompliceerd was.

"Google probeert altijd het beste te bieden aan haar adverteerders en deelnemers uit het netwerk," aldus Susan Wojcicki, director of product management bij Google. Volgens insiders staat het CPM prijsmodel nog niet helemaal vast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.