Google lanceert websitespecifiek adverteren

Geschatte leestijd: 1 minuten
Google lanceert vandaag een klein opgezette betatest die adverteerders in staat stelt om zelf aan te geven op welke websites uit het Google Adsense netwerk de advertenties getoond moeten worden. In plaats van verrekening op basis van een tarief per klik, zoals te doen gebruikelijk bij Google Adwords, wordt een bedrag op CPM basis (per 1000 vertoningen) in rekening gebracht.

Google verwacht de test binnen enkele weken uit te kunnen rollen naar alle adverteerders. Het initiatief, dat erop gericht is om de meer op branding-gerichte adverteerders aan te trekken, zal vermoedelijk tot een stormloop gaan leiden, aangezien vele adverteerders deze wens al hebben geuit. Tot vandaag werd de boot afgehouden onder het motto dat het technisch te gecompliceerd was.

"Google probeert altijd het beste te bieden aan haar adverteerders en deelnemers uit het netwerk," aldus Susan Wojcicki, director of product management bij Google. Volgens insiders staat het CPM prijsmodel nog niet helemaal vast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.