Google Lively blijkt niet levensvatbaar

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Lively doet waarschijnlijk bij weinigen een belletje rinkelen. Google Lively was het antwoord van Google op het in populariteit dalende Second Live. Dit bleek een weinig succesvol antwoord. Vandaar dat Google een punt zet achter Google Lively.

Google Lively startte in juli dit jaar en moest fervente aanhangers van Second Live aantrekken. Google wilde Lively gebruiken om onderzoek te doen naar allerlei facetten van online gedrag. Dit keer was het niet de kredietcrisis die het Google moeilijk maakte, maar de populariteit van Google Lively onder de doelgroep. Die was net groot genoeg om een niche in de markt op te vullen. Wanneer het project precies wordt stopgezet is niet duidelijk, maar nog dit jaar moet het afgelopen zijn voor Google Lively.

Aan Google Lively werkten verschillende mensen mee. Gelukkig heeft Google nog wat financiële kracht, dus hoeven de mensen niet, zoals bij Yahoo!, ontslagen te worden. Google zorgt voor interne overplaatsing van de gedupeerde werknemers. De ambitie van Google om meer te doen met sociale netwerken zal blijven bestaan, maar dan in een andere vorm dan Google Lively.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.