Wolter Tjeenk Willink 27 maart 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Demografisch bieden is vanaf nu beschikbaar voor AdWords-campagnes. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om met AdWords-advertenties specifiekere doelgroepen te bereiken, bijvoorbeeld vrouwen tussen de 20 en 25 jaar of 65-plussers. Adverteren met Google AdWords wordt nog effectiever door de mogelijkheid van demografisch bieden.

Sommige uitgevers in het inhoudsnetwerk, zoals sociale netwerken, beschikken over bepaalde demografische gegevens van hun gebruikers. Op deze websites kan Google ervoor zorgen dat advertenties worden getoond aan personen uit de gewenste demografische groepen, of juist niet worden getoond aan mensen die buiten deze demografische groepen vallen. Google biedt deze optie vooralsnog aan bij een beperkt aantal AdWords-gebruikers. Bovendien moet hierbij opgemerkt worden, dat niet alle websites over gedetailleerde demografische gegevens van hun bezoekers beschikken, dus niet elke site de mogelijkheid biedt tot demografisch bieden.

Demografisch bieden is beschikbaar voor Adwords-campagnes met zowel zoekwoordtargeting als positietargeting. Doordat veel websites geen gedetailleerde demografische gegevens van hun gebruikers hebben, zal een AdWords-campagne meestal een mix bevatten van sites met en zonder demografisch bieden.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google maakt demografisch bieden mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/