Google maakt demografisch bieden mogelijk

Geschatte leestijd: 1 minuten

Demografisch bieden is vanaf nu beschikbaar voor AdWords-campagnes. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om met AdWords-advertenties specifiekere doelgroepen te bereiken, bijvoorbeeld vrouwen tussen de 20 en 25 jaar of 65-plussers. Adverteren met Google AdWords wordt nog effectiever door de mogelijkheid van demografisch bieden.

Sommige uitgevers in het inhoudsnetwerk, zoals sociale netwerken, beschikken over bepaalde demografische gegevens van hun gebruikers. Op deze websites kan Google ervoor zorgen dat advertenties worden getoond aan personen uit de gewenste demografische groepen, of juist niet worden getoond aan mensen die buiten deze demografische groepen vallen. Google biedt deze optie vooralsnog aan bij een beperkt aantal AdWords-gebruikers. Bovendien moet hierbij opgemerkt worden, dat niet alle websites over gedetailleerde demografische gegevens van hun bezoekers beschikken, dus niet elke site de mogelijkheid biedt tot demografisch bieden.

Demografisch bieden is beschikbaar voor Adwords-campagnes met zowel zoekwoordtargeting als positietargeting. Doordat veel websites geen gedetailleerde demografische gegevens van hun gebruikers hebben, zal een AdWords-campagne meestal een mix bevatten van sites met en zonder demografisch bieden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.