Google mogelijk dieper in social networking

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Volgens ingewijden is Google bezig een overname te realiseren van het in Chicago gebaseeerde Meetroduction, een softwarehuis dat “location-aware social networking software” maakt. Dit is software die mensen die zich in elkaars omgeving bevinden met elkaar in contact kan brengen.

Het achterliggende idee van Meetro is “to find people to hang out with in the physical world…” Meetro combineert Instant Messaging met het geautomatiseerd localiseren van vrienden. “The beauty of Meetro is the direct way in which you connect with people nearby,” aldus Paul Bragiel, CEO van Meetroduction. “Just run Meetro, double-click on a person and begin chatting immediately. It’s all real-time, which means you see and communicate with local people who are online right now.”

Het is al langer bekend dat Google gedachten heeft over Instant Messaging en Social Networking. Eerder kocht Google al het Amerikaanse Dodgeball.com, een bedrijf dat zich eveneens toelegt op het ontwikkelen van technologie voor het tot stand brengen van sociale netwerken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.