Google mogelijk dieper in social networking

Geschatte leestijd: 1 minuten
Volgens ingewijden is Google bezig een overname te realiseren van het in Chicago gebaseeerde Meetroduction, een softwarehuis dat “location-aware social networking software” maakt. Dit is software die mensen die zich in elkaars omgeving bevinden met elkaar in contact kan brengen.

Het achterliggende idee van Meetro is “to find people to hang out with in the physical world…” Meetro combineert Instant Messaging met het geautomatiseerd localiseren van vrienden. “The beauty of Meetro is the direct way in which you connect with people nearby,” aldus Paul Bragiel, CEO van Meetroduction. “Just run Meetro, double-click on a person and begin chatting immediately. It’s all real-time, which means you see and communicate with local people who are online right now.”

Het is al langer bekend dat Google gedachten heeft over Instant Messaging en Social Networking. Eerder kocht Google al het Amerikaanse Dodgeball.com, een bedrijf dat zich eveneens toelegt op het ontwikkelen van technologie voor het tot stand brengen van sociale netwerken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement