Frans van Dolderen 17 september 2008 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Google News haalde zich onlangs al behoorlijk wat negatieve publiciteit op de hals door een oud bericht te plaatsen. Google News zorgde voor een enorme daling van aandelen van United Airlines door de datum van 7 september 2008 toe te voegen aan een bericht uit 2002. Het leek een incident, maar nu blijkt er wel vaker een verouderd bericht te verschijnen op Google News.

Google wees vorige week nog met de beschuldigende vinger naar andere nieuwssites voor het niet invoegen van de originele datum. Door het ontbreken van deze datum had de crawler van Google News het bericht als nieuw beschouwd. Her en der duiken nu echter nieuwsberichten op die wel voorzien zijn van de originele datum, maar toch als nieuw worden beschouwd door Google News.

Hoeveel artikelen op Google News tot nu toe onterecht als actueel zijn gepubliceerd, is onduidelijk. Wel leerde een korte verkenning van Google News dat er meerdere berichten uit 2007 op de website staan met data die uit deze week afkomstig zijn. Zo staat er bijvoorbeeld een artikel van 24 augustus 2007, dat zelfs al een keer op Google News had gestaan, met als datum 14 september 2008 tussen de artikelen. Er is vooralsnog geen verklaring voor deze vreemde gebeurtenissen op Google News.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google News' oude bericht over United Airlines is geen incident

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.