Marek 21 april 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google krijgt binnenkort de Google News Timeline. Deze maakt het mogelijk om zoekresultaten chronologisch te rangschikken. De historie van bepaalde zoekopdrachten wordt namelijk gemakkelijker inzichtelijk gemaakt met de Google News Timeline.


Google News Timeline niet heel revolutionair
Google heeft voor de Google News Timeline waarschijnlijk gekeken bij de concurrent. Ook zoekmachine Cuil heeft de timeline namelijk onlangs geïntroduceerd in de zoekresultaten. Aangezien Google Cuil en straks Kumo van Microsoft een stapje voor wil blijven, is de Google News Timeline een goed gevonden feature.

Wie de Google News Timeline wil uitproberen, moet een bezoekje brengen aan Google Labs. Via de normale zoekmachine van Google is de feature namelijk nog niet toegankelijk. Waar de tijdlijn van Cuil iets wetenschappelijker lijkt te zijn, geeft de timeline van Google News echt alle resultaten over een zoekopdracht. De zoekresultaten kunnen per dag, week, maand, jaar of zelfs decennium worden weergegeven. Ter vergelijking met de resultaten die de tijdlijn van Cuil geeft het overzicht met zoekresultaten in de Google News Timeline op zoekopdracht new york:

De Google News Timeline zal bij specifiekere zoekopdrachten waarschijnlijk relevantere zoekresultaten geven. Na Similar Images in Google Afbeeldingen is de Google News Timeline in ieder geval een welkome aanvulling voor wie nog meer gebruiksvriendelijkheid eist van een zoekmachine.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google News Timeline: zoekresultaten chronologisch rangschikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.