Google niet langer meest populaire zoekmachine

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google is niet langer de meest populaire zoekmachine, althans, volgens een nieuwe meetmethodiek van Nielsen Netratings. De lijst wordt nu aangevoerd door AOL, gevolgd door Yahoo en MSN.

Nielsen Netratings baseert zijn rangschikking voortaan op de tijd die een internetgebruiker op de website doorbrengt in plaats van het aantal webpagina’s dat bekeken wordt. Voorheen werd het aantal pageviews als uitgangspunt genomen. Het afscheid van de pageview als maatstaf is het gevolg van de nieuwe technieken die websites gebruiken. Denk hierbij onder andere aan AJAX technologie waarbij de pagina niet als geheel wordt ververst bij het aanklikken van links. Ook de toename in het gebruik van online streaming media leidt tot langer websitebezoek zonder dat dit terug te zien is in aantallen pageviews.

Pageview heeft niet afgedaan
‘Het is niet zo dat het aantal bekeken pagina’s er nu opeens niet meer toe doet’, zegt de marketing directeur van Nielsen Netratings, ‘maar het totale aantal minuten is een nauwkeurigere maatstaf om twee websites met elkaar te vergelijken.’ Bij het sociale netwerk MySpace bijvoorbeeld klikken internetters tien tot elf keer meer pagina’s aan dan op YouTube, maar ze spenderen er maar drie keer zo veel minuten op. Met de nieuwe peilstok kunnen bedrijven hun advertenties beter afstemmen op het gebruik van een website.

bron: Volkskrant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.