Wolter Tjeenk Willink 13 juli 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google is niet langer de meest populaire zoekmachine, althans, volgens een nieuwe meetmethodiek van Nielsen Netratings. De lijst wordt nu aangevoerd door AOL, gevolgd door Yahoo en MSN.

Nielsen Netratings baseert zijn rangschikking voortaan op de tijd die een internetgebruiker op de website doorbrengt in plaats van het aantal webpagina’s dat bekeken wordt. Voorheen werd het aantal pageviews als uitgangspunt genomen. Het afscheid van de pageview als maatstaf is het gevolg van de nieuwe technieken die websites gebruiken. Denk hierbij onder andere aan AJAX technologie waarbij de pagina niet als geheel wordt ververst bij het aanklikken van links. Ook de toename in het gebruik van online streaming media leidt tot langer websitebezoek zonder dat dit terug te zien is in aantallen pageviews.

Pageview heeft niet afgedaan
‘Het is niet zo dat het aantal bekeken pagina’s er nu opeens niet meer toe doet’, zegt de marketing directeur van Nielsen Netratings, ‘maar het totale aantal minuten is een nauwkeurigere maatstaf om twee websites met elkaar te vergelijken.’ Bij het sociale netwerk MySpace bijvoorbeeld klikken internetters tien tot elf keer meer pagina’s aan dan op YouTube, maar ze spenderen er maar drie keer zo veel minuten op. Met de nieuwe peilstok kunnen bedrijven hun advertenties beter afstemmen op het gebruik van een website.

bron: Volkskrant

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google niet langer meest populaire zoekmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/