Google niet langer meest populaire zoekmachine

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google is niet langer de meest populaire zoekmachine, althans, volgens een nieuwe meetmethodiek van Nielsen Netratings. De lijst wordt nu aangevoerd door AOL, gevolgd door Yahoo en MSN.

Nielsen Netratings baseert zijn rangschikking voortaan op de tijd die een internetgebruiker op de website doorbrengt in plaats van het aantal webpagina’s dat bekeken wordt. Voorheen werd het aantal pageviews als uitgangspunt genomen. Het afscheid van de pageview als maatstaf is het gevolg van de nieuwe technieken die websites gebruiken. Denk hierbij onder andere aan AJAX technologie waarbij de pagina niet als geheel wordt ververst bij het aanklikken van links. Ook de toename in het gebruik van online streaming media leidt tot langer websitebezoek zonder dat dit terug te zien is in aantallen pageviews.

Pageview heeft niet afgedaan
‘Het is niet zo dat het aantal bekeken pagina’s er nu opeens niet meer toe doet’, zegt de marketing directeur van Nielsen Netratings, ‘maar het totale aantal minuten is een nauwkeurigere maatstaf om twee websites met elkaar te vergelijken.’ Bij het sociale netwerk MySpace bijvoorbeeld klikken internetters tien tot elf keer meer pagina’s aan dan op YouTube, maar ze spenderen er maar drie keer zo veel minuten op. Met de nieuwe peilstok kunnen bedrijven hun advertenties beter afstemmen op het gebruik van een website.

bron: Volkskrant


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.