Google: Nieuwe Desktop-weergave Zoekresultaten vs. Multi-screen World

Geschatte leestijd: 2 minuten

Minder is meer; dat is het idee achter de opgeschoonde resultatenpagina van Google, waarop de zijbalken zijn verwijderd. De aanpassing, die nu eerst in de V.S. wordt uitgerold, is onderdeel van Google’s constante inspanningen om de ‘search experience‘ op uiteenlopende devices consequent te optimaliseren. 

Multi-screen world

Dat Google nadrukkelijk werkt aan het verbeteren van usability en relevantie voor gebruikers van uiteenlopende ‘screens’ blijkt wel uit eerdere aanpassingen voor tablets en zeer recent mobile phones. Google spreekt ook wel van de ‘multi-screen world’, waarbinnen het dé uitdaging is om het gedrag van consumenten c.q. gebruikers van zoekmachines zo goed mogelijk te volgen en nog beter aan (search)behoeften tegemoet te komen.

Lees hier meer over “The New Multi-screen World: Understanding Cross-Platform Consumer Behavior”.

Desktop-weergave aangepast

Simpeler, rustiger, duidelijker: zo omschrijft Google zelf het resultaat van de update voor de nú doorgevoerde desktop-weergave van zoekresultaten. Aan de linkerkant blijken websearch-filters als ‘Afbeeldingen’, ‘Nieuws’ en aanvullende opties te zijn verdwenen. De focus gaat in eerste instantie echt liggen op A) de middenkolom met zoekresultaten én B) aan de rechterkant mogelijke weergaves van Google Plus/-Maps-gerelateerde informatie en Knowledge Graph-informatie.

Nieuwe weergave zoekresultaten in Google

Van plek geruild

Wat onveranderd is gebleven, zijn de diverse tools en filters waarmee je je zoekresultaten kunt fine-tunen zoals jij dat graag wilt. Er zijn er zelfs enkele bijgekomen, zoals je hieronder kunt zien (met dank aan het officiële Google-blog). De knop ‘Search Tools’ ontsluit die filters:


Eerst de VS, dan de rest..

Het nieuwe ontwerp zal eerst alleen aan Amerikaanse gebruikers worden getoond. Zoals gebruikelijk, zal vervolgens de update zo snel mogelijk internationaal worden uitgerold. Nog even geduld hier in Nederland dus.


4 reacties op “Google: Nieuwe Desktop-weergave Zoekresultaten vs. Multi-screen World”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.