Wolter Tjeenk Willink 24 oktober 2011 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Er wordt gefluisterd dat Google een bod wil uitbrengen op internetbedrijf Yahoo. Om het benodigde kapitaal te verkrijgen voor een overname, zouden gesprekken worden gevoerd met twee andere bedrijven, aldus The Wall Street Journal, die zich baseert op een anonieme bron.

Het is niet bekend om welke bedrijven het precies gaat, maar Google zou praten met private equity-investeerders. Ook is nog niet bekend of Google daadwerkelijk een bod uit zal brengen; dat hangt af van de uitkomst van de gesprekken, die zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Yahoo lijkt gewild bij meerdere partijen

Er gingen al langer geruchten dat Yahoo zal worden overgenomen. Microsoft zou meerdere malen interesse hebben gehad, en onlangs nog een bod hebben gedaan op het internetbedrijf. Ook het Chinese handelsbedrijf Alibaba en AOL zouden interesse hebben getoond.

‘Groeimogelijkheden aanwezig’

Het gaat al enige tijd minder goed met Yahoo, dat last heeft van concurrentie van andere internetbedrijven. Het bedrijf ontsloeg kortgeleden nog zijn ceo, maar merkte wel op dat het groeimogelijkheden zag. Yahoo zou nu ongeveer 20 miljard waard zijn. Het is niet waarschijnlijk dat een bod van Google, eventueel in samenwerking met andere bedrijven, 20 miljard dollar zal bereiken. Microsoft deed in 2008 een bod van 44,6 miljard dollar, maar dit werd door voormalig ceo Jerry Yang afgewezen omdat het te laag zou zijn.

Bron: tweakers.net

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on ‘Google overweegt bod op Yahoo’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/