'Google overweegt bod op Yahoo'

Geschatte leestijd: 1 minuten

Er wordt gefluisterd dat Google een bod wil uitbrengen op internetbedrijf Yahoo. Om het benodigde kapitaal te verkrijgen voor een overname, zouden gesprekken worden gevoerd met twee andere bedrijven, aldus The Wall Street Journal, die zich baseert op een anonieme bron.

Het is niet bekend om welke bedrijven het precies gaat, maar Google zou praten met private equity-investeerders. Ook is nog niet bekend of Google daadwerkelijk een bod uit zal brengen; dat hangt af van de uitkomst van de gesprekken, die zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Yahoo lijkt gewild bij meerdere partijen

Er gingen al langer geruchten dat Yahoo zal worden overgenomen. Microsoft zou meerdere malen interesse hebben gehad, en onlangs nog een bod hebben gedaan op het internetbedrijf. Ook het Chinese handelsbedrijf Alibaba en AOL zouden interesse hebben getoond.

‘Groeimogelijkheden aanwezig’

Het gaat al enige tijd minder goed met Yahoo, dat last heeft van concurrentie van andere internetbedrijven. Het bedrijf ontsloeg kortgeleden nog zijn ceo, maar merkte wel op dat het groeimogelijkheden zag. Yahoo zou nu ongeveer 20 miljard waard zijn. Het is niet waarschijnlijk dat een bod van Google, eventueel in samenwerking met andere bedrijven, 20 miljard dollar zal bereiken. Microsoft deed in 2008 een bod van 44,6 miljard dollar, maar dit werd door voormalig ceo Jerry Yang afgewezen omdat het te laag zou zijn.

Bron: tweakers.net


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.