Google PageRank update

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het hing al enkele weken in de lucht: de nieuwe Google PageRank Update. Een fenomeen waar velen altijd erg onrustig van worden. Ook deze Google Update, “Jagger” genoemd, doet weer het nodige stof opwaaien op forums als Search Egine World.

Gedurende een Google PageRank Update worden de diverse databases van Google gesynchroniseerd waar het de backlinks betreft. Zoals we weten zijn backlinks (het aantal links verwijzend naar uw website, alsook de “kwaliteit” hiervan) van invloed op uw search engine ranking.

Heeft u de afgelopen maanden veel aandacht besteed aan het verkrijgen van links verwijzend naar uw website dan zult u naar alle waarschijnijkheid profiteren van deze Google PageRank Update. Bestaan uw backward links met name uit links op weblogs, forums of massaal ingekochte vermeldingen op Startpagina’s en soortgelijke initiatieven, dan kan uw search engine ranking na deze Google PageRank Update wel eens lager uitvallen dan voorheen.

Het meest opvallende van de Jagger PageRank Update is wel dat deze langer duurt dan normaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.