Niels Bijvoet 20 juli 2010 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Mobiele advertenties zitten in de lift, zo lijkt het. Na een toename van 23% aan advertentie-inkomsten in het afgelopen jaar heeft Google nog meer vertrouwen gekregen in de markt voor mobiele advertenties. De zoekgigant heeft (tijdens de presentatie van z’n kwartaalcijfers) namelijk aangegeven dat de goede resultaten deels zijn toe te schrijven aan de groeiende advertentiemarkt voor mobiele apparatuur.

Jonathan Rosenberg, Senior Vice President Product Management & Marketing, was vol lof over de potentie van mobiel adverteren. Volgens hem komt een advertentie op een mobiel apparaat ‘echt aan’, met name omdat je ‘op een mobiel apparaat minder multitaskt en daardoor minder bent afgeleid’.

mobiele advertenties.jpg

Gerealiseerde groei advertentiemarkt

De advertentiemarkt heeft het dit tweede kwartaal goed gedaan, zo blijkt uit de geopenbaarde jaarcijfers. Zo steeg het aantal betaalde clicks in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009 met 15 procent, ondanks een daling van 3 procent ten opzichte van de eerste maanden van dit jaar. Ook deed Google in de afgelopen maanden een aantal strategische overnames om te blijven groeien op de advertentiemarkt voor mobiele apparaten.

Waarde aandelen Google 20% gedaald

Google heeft consistent goede cijfers laat zien, maar toch verloren de aandelen in het afgelopen jaar een vijfde van hun waarde. De reden lijkt de inmiddels veelbesproken censuurstop in China en het onderlinge gekibbel dat dat opleverde. Vorige week was er echter goed nieuws: de Chinese overheid ging alsnog akkoord met de verlenging van Google’s licentie in China. Dit nieuws bleek een positieve uitwerking te hebben op de beurs; het Nasdaq-aandeel sloot weer 3,33 procent in de plus.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google positief over markt voor mobiele advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/