Google positief over markt voor mobiele advertenties

Mobiele advertenties zitten in de lift, zo lijkt het. Na een toename van 23% aan advertentie-inkomsten in het afgelopen jaar heeft Google nog meer vertrouwen gekregen in de markt voor mobiele advertenties. De zoekgigant heeft (tijdens de presentatie van z’n kwartaalcijfers) namelijk aangegeven dat de goede resultaten deels zijn toe te schrijven aan de groeiende advertentiemarkt voor mobiele apparatuur.

Jonathan Rosenberg, Senior Vice President Product Management & Marketing, was vol lof over de potentie van mobiel adverteren. Volgens hem komt een advertentie op een mobiel apparaat ‘echt aan’, met name omdat je ‘op een mobiel apparaat minder multitaskt en daardoor minder bent afgeleid’.

mobiele advertenties.jpg

Gerealiseerde groei advertentiemarkt

De advertentiemarkt heeft het dit tweede kwartaal goed gedaan, zo blijkt uit de geopenbaarde jaarcijfers. Zo steeg het aantal betaalde clicks in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009 met 15 procent, ondanks een daling van 3 procent ten opzichte van de eerste maanden van dit jaar. Ook deed Google in de afgelopen maanden een aantal strategische overnames om te blijven groeien op de advertentiemarkt voor mobiele apparaten.

Waarde aandelen Google 20% gedaald

Google heeft consistent goede cijfers laat zien, maar toch verloren de aandelen in het afgelopen jaar een vijfde van hun waarde. De reden lijkt de inmiddels veelbesproken censuurstop in China en het onderlinge gekibbel dat dat opleverde. Vorige week was er echter goed nieuws: de Chinese overheid ging alsnog akkoord met de verlenging van Google’s licentie in China. Dit nieuws bleek een positieve uitwerking te hebben op de beurs; het Nasdaq-aandeel sloot weer 3,33 procent in de plus.