Google presenteert Google Base

Hoewel nu niet meer bereikbaar, Google heeft weer een nieuwe tool aan het dienstenpakket toegevoegd. De nieuwe dienst is met stille trom gepresenteerd onder de naam Google Base. De nieuwe service van Google heeft op het eerste gezicht de functie van een veilingsite waar iedereen met een account zijn eigen goederen online kan zetten. De zoekfunctie zorgt er uiteraard voor dat de aangeboden content bij de juiste bezoeker terecht komt. Samen met de ontwikkeling van ‘Google Payment’ geeft Google hiermee aan de concurrentie met eBay te zoeken. Bekijk hier de screenshot van Google Base.

Ondanks dat de website vrijwel meteen na de lancering uit de lucht werd gehaald, verklaarde een medewerker van Google dat Google Base momenteel in een testperiode verkeert. ”Via Google Base worden verkopers in staat gesteld hun waar via Google Base aan te bieden.”

Het antwoord biedt geen duidelijkheid over de precieze intenties die Google voor ogen heeft. Speculaties doen echter de ronde en lopen uiteen van het opzetten van een veilingsite tot het creeeren van een platform voor het verhandelen van vastgoed.