Google presenteert Google Base

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Hoewel nu niet meer bereikbaar, Google heeft weer een nieuwe tool aan het dienstenpakket toegevoegd. De nieuwe dienst is met stille trom gepresenteerd onder de naam Google Base. De nieuwe service van Google heeft op het eerste gezicht de functie van een veilingsite waar iedereen met een account zijn eigen goederen online kan zetten. De zoekfunctie zorgt er uiteraard voor dat de aangeboden content bij de juiste bezoeker terecht komt. Samen met de ontwikkeling van ‘Google Payment’ geeft Google hiermee aan de concurrentie met eBay te zoeken. Bekijk hier de screenshot van Google Base.

Ondanks dat de website vrijwel meteen na de lancering uit de lucht werd gehaald, verklaarde een medewerker van Google dat Google Base momenteel in een testperiode verkeert. ”Via Google Base worden verkopers in staat gesteld hun waar via Google Base aan te bieden.”

Het antwoord biedt geen duidelijkheid over de precieze intenties die Google voor ogen heeft. Speculaties doen echter de ronde en lopen uiteen van het opzetten van een veilingsite tot het creeeren van een platform voor het verhandelen van vastgoed. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.