Google presenteert Google Base

Geschatte leestijd: 1 minuten
Hoewel nu niet meer bereikbaar, Google heeft weer een nieuwe tool aan het dienstenpakket toegevoegd. De nieuwe dienst is met stille trom gepresenteerd onder de naam Google Base. De nieuwe service van Google heeft op het eerste gezicht de functie van een veilingsite waar iedereen met een account zijn eigen goederen online kan zetten. De zoekfunctie zorgt er uiteraard voor dat de aangeboden content bij de juiste bezoeker terecht komt. Samen met de ontwikkeling van ‘Google Payment’ geeft Google hiermee aan de concurrentie met eBay te zoeken. Bekijk hier de screenshot van Google Base.

Ondanks dat de website vrijwel meteen na de lancering uit de lucht werd gehaald, verklaarde een medewerker van Google dat Google Base momenteel in een testperiode verkeert. ”Via Google Base worden verkopers in staat gesteld hun waar via Google Base aan te bieden.”

Het antwoord biedt geen duidelijkheid over de precieze intenties die Google voor ogen heeft. Speculaties doen echter de ronde en lopen uiteen van het opzetten van een veilingsite tot het creeeren van een platform voor het verhandelen van vastgoed. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.