Niels Bijvoet 09 juni 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Google heeft gister het nieuwe indexeersysteem ‘Caffeine’ geïmplementeerd. Het is Google’s antwoord op de steeds rijker en complexer wordende content op internet. Belangrijkste feature: Caffeine indexeert websites 50% sneller dan voorheen. Je vindt zodoende nog sneller verse, actuele informatie.

Voor de moderne internetgebruiker

De oude index van Google bestond simpelgezegd uit ´verschillende lagen´. Deze lagen werden niet altijd op hetzelfde moment of even snel ververst. De hoofdlaag werd iedere paar weken ververst, maar om een afzonderlijke laag te verversen, moest eerst het hele web worden geanalyseerd. Het verschil met Caffeine wordt in de visual hieronder kort weergegeven.

Caffeine: sneller en continu indexeren

Het nieuwe indexeersysteem Caffeine analyseert het web in kleine delen, en veranderingen worden continu en wereldwijd direct doorgevoerd in de index. Zodra nieuwe pagina’s of nieuwe informatie op bestaande pagina’s wordt gevonden door de crawlers van Caffeine, wordt die content direct aan de index toegevoegd. Dit schuurt dus dicht tegen real time search aan. Resultaat: je vindt nieuwere informatie, waarbij het niet uitmaakt waar en wanneer het werd gepubliceerd. Overigens is Caffeine natuurlijk geen oplossing als de vindbaarheid van je website bij voorbaat te wensen overlaat als het gevolg van niet rekening houden met zoekmachine optimalisatie.

Oneindige index?

Een ander voordeel van het ‘op de toekomst ingestelde’ Caffeine is volgens Google het feit dat de nieuwe index een veel grotere schaalbaarheid heeft. De search index past zich zogezegd aan de groeiende informatie online aan. Per database praten we over zo’n honderden miljoen gigabytes, en dagelijks komen daar honderdduizenden nieuwe webpagina’s bij.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google presenteert nieuwe search index: Caffeine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.