Google presenteert trots: een grotere… search box

De search box van Google, het invoerveld voor zoekopdrachten, is vergroot. Google is zeer trots op dit heuglijke feit en laat het nieuws van de grotere search box niet zomaar voorbijgaan. Op het Google Blog staat een uitleg over de nieuwe search box.

De nieuwe search box van Google lijkt “one small step for Google, but a giant leap for search”, om de befaamde woorden van een andere Amerikaan maar te verdraaien. Volgens Google heeft de kleine aanpassing grote repercussies voor search, omdat het het doel van de populaire zoekmachine symboliseert en de homepage “more fun to use” maakt. Let wel: het gaat nog steeds slechts om een search box…

 

Naast de search box zelf is ook het lettertype voor de zoekopdrachten groter geworden. Zo zien bezoekers nog beter wat ze intoetsen. De nieuwe search box is een van de vele vernieuwingen die de homepage van Google de afgelopen 11 jaar heeft doorgemaakt. In een slideshow heeft Google alle veranderingen van de homepage door de jaren heen opgenomen, van complete nieuwe lettertypen en lay-outs tot nu deze nieuwe search box.