Marek 10 september 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

De search box van Google, het invoerveld voor zoekopdrachten, is vergroot. Google is zeer trots op dit heuglijke feit en laat het nieuws van de grotere search box niet zomaar voorbijgaan. Op het Google Blog staat een uitleg over de nieuwe search box.


De nieuwe search box van Google lijkt “one small step for Google, but a giant leap for search”, om de befaamde woorden van een andere Amerikaan maar te verdraaien. Volgens Google heeft de kleine aanpassing grote repercussies voor search, omdat het het doel van de populaire zoekmachine symboliseert en de homepage “more fun to use” maakt. Let wel: het gaat nog steeds slechts om een search box…Onderstaand een (clickable) afbeelding van de nieuwe, grotere search box.

google_search_box.png

Naast de search box zelf is ook het lettertype voor de zoekopdrachten groter geworden. Zo zien bezoekers nog beter wat ze intoetsen. De nieuwe search box is een van de vele vernieuwingen die de homepage van Google de afgelopen 11 jaar heeft doorgemaakt. In een slideshow heeft Google alle veranderingen van de homepage door de jaren heen opgenomen, van complete nieuwe lettertypen en lay-outs tot nu deze nieuwe search box.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Vul onderstaand formulier in