Google Profile Results: sneller personen zoeken

Google Profile Results is het antwoord op de toenemende mate waarmee social media de wereld veroveren. Google richt, net als bij nieuwsresultaten, afbeeldingen en blogposts, een aparte sectie in met zoekresultaten uit Google Profiles onder de noemer Profile Results.

Door Google Profile Results komt het nooit meer voor dat meerdere mensen met (ongeveer) dezelfde naam de eerste pagina van de zoekresultaten innemen, terwijl de gebruiker van de zoekmachine naar iets totaal anders op zoek was. Daarnaast hebben mensen meer invloed op de manier waarop ze vertegenwoordigd worden in de zoekresultaten door Google Profile Results.

Google Profile Results laat de Google Profiles van mensen zien, maar geeft daaronder ook links naar andere social media. Zo kan een gebruiker ook gemakkelijk zoeken naar mensen op LinkedIn, MySpace, Facebook en andere sociale netwerken. Op Google.com is de service al live, Nederland moet waarschijnlik nog even wachten op Google Profile Results. Het toevoegen van een Google Profile kan al wel.