Wolter Tjeenk Willink 13 oktober 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Google gaat voor de ranking van websites een update doorvoeren in de algoritmen. Wat houdt deze algoritmewijziging voor Google’s ranking van websites in en hoe kun je er op inspringen? In dit artikel wordt Google’s nieuwe ranking van websites uitgelicht.

Google’s ranking voor prestatie van websites
Google baseert de ranking van websites meer op de prestatie van de website. De laadtijd van de pagina’s wordt belangrijker. Vaak wordt beweerd dat een laadtijd van 2 tot 4 seconden prima is. Heeft een bezoeker echter een trage verbinding, zoals een inbelverbinding, dan kan dit in combinatie met andere factoren oplopen tot een paar minuten. Dit kan verlies van bezoekers opleveren. Voor Google is dit dus een zeer belangrijk gegeven bij de ranking van websites. Houd dus bij het optimaliseren van de website rekening met de laadtijd.

Google’s ranking van websites op basis van weigeringspercentage
Het weigeringspercentage (de bounce rate) gaat meer meespelen in Google’s ranking van websites. Bij meer dan 80% zal dit resulteren in een lagere ranking van een website door Google. Ligt het weigeringspercentage tussen de 50 en 60%, dan blijft Google’s ranking van de website ongeveer hetzelfde. Een weigeringspercentage van 20% of minder houdt de ranking van de website optimaal. Het is dus belangrijk om hier veel aandacht te besteden. Bovendien leidt conversie-optimalisatie tot kwalitatief betere bezoekers.

Links worden belangrijker voor Google’s ranking van websites
Links (met name kwalitatief hoogwaardige links) waren altijd al belangrijk voor Google bij de ranking van websites. Daarnaast is er de opkomst van sociale netwerken waarvandaan links nog belangrijker worden. Denk hierbij aan:

 • Weblogs;
 • sociale bookmark websites, en
 • sociale chatprogramma’s, zoals Twitter.
 • Ook RSS-feeds worden belangrijker voor Google om de ranking van websites te bepalen. De feeds geven een goede indicatie of een artikel hoog of laag rankt. Er wordt door Google gekeken naar het aantal lidmaatschappen op de betreffende RSS-feeds. Vooralsnog lijken 25 leden de grens uit te maken in het wel of niet scoren bij Google’s ranking van websites.

  Google’s ranking van content op websites
  Nog steeds is het zeer belangrijk voor de ranking van een website om goede content op de website te hebben. Op dit moment worden zowel links als deelname van externe partijen steeds belangrijker voor de ranking van een website. Het vinden van personen die over je willen schrijven en naar je willen linken loont. Een goede plek voor artikelen over je product of dienst zijn natuurlijk de weblogs.

  Tip voor hogere ranking van je website: video-contest
  Google’s ranking van websites wordt medebepaald door links. Met een video-contest kun je zeer effectief virale links vergaren. Het vergt echter wel tijd en creativiteit om een netwerk van mensen op te bouwen die mee willen doen, maar als het lukt zal het lonen. Dit zie je terug in de ranking van je website.

  Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

  Deel dit bericht
  No Thoughts on Google ranking websites nu met nieuwe algoritmen

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Kennis maken? Neem contact op.

  Hidden
  Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Social Media

  REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/