Niels Bijvoet 10 mei 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft zeer recent een nieuw design voor z’n zoekmachine gelanceerd. De presentatie van search results is verfijnd met de implementatie van (geïntegreerde) search tools in een navigatiepanel aan de linkerkant, en een update van de ‘look & feel’. Doel: de relevantie van search results vergroten.

De aanpassingen zijn een reactie op het veranderende zoekgedrag van internetgebruikers, en een weergave van de laatste ontwikkelingen op het gebied van search technologie. Je hebt zo makkelijker toegang tot diverse krachtige search tools, waardoor het nog makkelijker wordt om te vinden waar je naar op zoek bent: relevante informatie die aansluit bij je zoekintentie.

Universal Search, Search Options en Google Squared geïntegreerd

De nieuwe, simpele navigatie aan de linkerkant toont de contextueel meest relevante search tools en verfijningen naar aanleiding van je zoekopdracht. Drie technologieën die de laatste jaren zijn geïntroduceerd – Universal Search, Search Options panel en Google Squared – worden nu op geïntegreerde wijze (bij elkaar) getoond.

Bovenaan het nieuwe linker navigatiepanel biedt allereerst Universal Search je de meest relevante genres qua content. Daaronder vind je een blokje met Search Options, waarmee je zelf kunt bepalen hoe je zoekresultaten gepresenteerd wilt zien; bijvoorbeeld bijpassende images of alleen de meest recente updates. Als derde element in het nieuwe navigatiepanel tref je aan Google Squared, waarmee je verwante onderwerpen krijgt gepresenteerd.

Minimalistisch design blijft, verbeterde functionaliteit

Naast het navigatiepanel is de look & feel van Google Search licht aangepast qua kleurgebruik en logo. Het resultaat is een gemoderniseerde versie van Google’s gehandhaafde minimalistisch insteek, die de functionaliteit van de zoekmachine ten goede komt.

Bekijk hier de ‘Video update Google Search’

Wat vind jij van deze update van Google Search? En heeft deze update wellicht gevolgen (gehad) voor jouw positie (dalen/stijgen)?

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Search: nieuwe look, verfijnde zoekresultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/