Google Search: nieuwe look, verfijnde zoekresultaten

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft zeer recent een nieuw design voor z’n zoekmachine gelanceerd. De presentatie van search results is verfijnd met de implementatie van (geïntegreerde) search tools in een navigatiepanel aan de linkerkant, en een update van de ‘look & feel’. Doel: de relevantie van search results vergroten.

De aanpassingen zijn een reactie op het veranderende zoekgedrag van internetgebruikers, en een weergave van de laatste ontwikkelingen op het gebied van search technologie. Je hebt zo makkelijker toegang tot diverse krachtige search tools, waardoor het nog makkelijker wordt om te vinden waar je naar op zoek bent: relevante informatie die aansluit bij je zoekintentie.

Universal Search, Search Options en Google Squared geïntegreerd

De nieuwe, simpele navigatie aan de linkerkant toont de contextueel meest relevante search tools en verfijningen naar aanleiding van je zoekopdracht. Drie technologieën die de laatste jaren zijn geïntroduceerd – Universal Search, Search Options panel en Google Squared – worden nu op geïntegreerde wijze (bij elkaar) getoond.

Bovenaan het nieuwe linker navigatiepanel biedt allereerst Universal Search je de meest relevante genres qua content. Daaronder vind je een blokje met Search Options, waarmee je zelf kunt bepalen hoe je zoekresultaten gepresenteerd wilt zien; bijvoorbeeld bijpassende images of alleen de meest recente updates. Als derde element in het nieuwe navigatiepanel tref je aan Google Squared, waarmee je verwante onderwerpen krijgt gepresenteerd.

Minimalistisch design blijft, verbeterde functionaliteit

Naast het navigatiepanel is de look & feel van Google Search licht aangepast qua kleurgebruik en logo. Het resultaat is een gemoderniseerde versie van Google’s gehandhaafde minimalistisch insteek, die de functionaliteit van de zoekmachine ten goede komt.

Bekijk hier de ‘Video update Google Search’

Wat vind jij van deze update van Google Search? En heeft deze update wellicht gevolgen (gehad) voor jouw positie (dalen/stijgen)?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.