Google Search Options: nog persoonlijkere zoekresultaten

Google heeft Search Options toegevoegd aan de zoekresultaten. De opkomende zoekmachines van Twitter en OneRiot hebben ertoe geleid dat Google de zoekmachine moest updaten om nog mee te kunnen komen in de strijd. Vooralsnog is op Google.nl de Search Options toolbar niet in gebruik genomen.


Werking van de Google Search Options toolbar
De Google Search Options toolbar maakt het mogelijk om zoekresultaten op persoonlijke relevantie in te delen. De gebruiker kan nu bapaalde filters gebruiken om zoekresultaten uit te sluiten die voor hem of haar niet van toepassing zijn. In Google.com worden standaard de zoekresultaten nog weergegeven zoals we ze al kennen, maar staat er bovenin een link naar Show options (zie onderstaande afbeelding).

 

Als op deze link wordt geklikt, komen de Search Options in beeld, zoals in onderstaand voorbeeld.

Google Search Options biedt nieuwe uitdagingen
Met Google Search Options is het mogelijk om resultaten te verfijnen op basis van verschillende criteria, zoals onder andere het type resultaat (video, forum, reviews etc.) en de ‘versheid’ (recent, afgelopen 24 uur, afgelopen week, afgelopen jaar). Door deze verpersoonlijking van de zoekresultaten zal voor zoekmachinemarketeers een extra uitdaging komen in het uitvoeren van zoekmachine-optimalisatie. Meer factoren gaan meespelen in het goed ranken in de zoekresultaten door Google Search Options.