Marek 19 mei 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

Google heeft Search Options toegevoegd aan de zoekresultaten. De opkomende zoekmachines van Twitter en OneRiot hebben ertoe geleid dat Google de zoekmachine moest updaten om nog mee te kunnen komen in de strijd. Vooralsnog is op Google.nl de Search Options toolbar niet in gebruik genomen.


Werking van de Google Search Options toolbar
De Google Search Options toolbar maakt het mogelijk om zoekresultaten op persoonlijke relevantie in te delen. De gebruiker kan nu bapaalde filters gebruiken om zoekresultaten uit te sluiten die voor hem of haar niet van toepassing zijn. In Google.com worden standaard de zoekresultaten nog weergegeven zoals we ze al kennen, maar staat er bovenin een link naar Show options (zie onderstaande afbeelding).

 

Als op deze link wordt geklikt, komen de Search Options in beeld, zoals in onderstaand voorbeeld.

Google Search Options biedt nieuwe uitdagingen
Met Google Search Options is het mogelijk om resultaten te verfijnen op basis van verschillende criteria, zoals onder andere het type resultaat (video, forum, reviews etc.) en de ‘versheid’ (recent, afgelopen 24 uur, afgelopen week, afgelopen jaar). Door deze verpersoonlijking van de zoekresultaten zal voor zoekmachinemarketeers een extra uitdaging komen in het uitvoeren van zoekmachine-optimalisatie. Meer factoren gaan meespelen in het goed ranken in de zoekresultaten door Google Search Options.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Search Options: nog persoonlijkere zoekresultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/