Google Shopping nu actief in NL - Hoe gebruik je het?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Google Shopping wordt vanaf vandaag in Nederland uitgerold! Online worden, op basis van zoekopdrachten, kopers en verkopers nu nog specifieker bij elkaar gebracht. Webshops c.q. online retailers moeten wel eerst (gratis) hun producten uploaden via het Google Merchant Center. Vervolgens kunnen productextensies worden toegevoegd in Google Adwords, en kunnen producten vertoond worden in organische zoekresultaten. Hoe gebruik je Google Shopping, zowel als aanbieder als (potentieel) koper?

Met Google Shopping kun je via de Google-zoekmachine eenvoudig producten vinden. Zowel voor Adwords (gesponderde vertoningen) als vertoningen in organische zoekresultaten heeft dit interessante gevolgen.

NIEUW: productextensies toevoegen in Adwords

Een van de verschillende soorten advertentie-extensies die Adwords bevat, zijn vanaf nu ook productextensies. Met extensies kun je je bestaande AdWords-advertenties uitbreiden met meer relevante en specifieke informatie die nuttig kan zijn voor gebruikers.

Google zegt hierover:

“U kunt voor productextensies uw bestaande Google Merchant Center-account gebruiken, om zo uw producten rechtstreeks in uw zoekadvertenties te presenteren. Wanneer uw AdWords-tekstadvertentie wordt weergegeven en uw Google Merchant Center-account producten bevat die relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, kunnen in productextensies de afbeeldingen, titels en prijzen van uw producten in een PlusBox onder uw advertentie worden weergegeven.”

google shopping - product extensies via google merchants.jpg

Google Shopping: vertoning in organische resultaten

Als producten zijn aangemeld via het Google Merchant Center, dan kunnen die producten op basis van gerelateerde zoekopdrachten ook in de organische resultaten worden getoond. Het gebruikelijke ranking-mechanisme van Google bepaalt wat als relevant wordt beschouwd.

google shopping - vertoning in organische resultaten.jpg

 

 

Google Shopping-tabje

Het aanbieden of vinden en vergelijken van producten word je ook op een andere manier makkelijk gemaakt. Via het ‘Shopping’-tabje in het linker navigatiepanel krijg je direct een overzicht van aanbieders van het product waarnaar je op zoek bent. Je ziet foto’s van relevante producten, en links naar de winkels.

google shopping tab.jpg

 

 

Klik je op een getoond resultaat, dan kom je terecht op een specifieke productpagina (zoals weergegeven door Google Products). Hier vind je in veel gevallen productreviews, productspecificaties, prijzen, vergelijkbare artikelen etc.

google shooping - weergave google products.jpg

 

Impact op zoekresultaten en kansen voor bedrijven

Meer weten? Houd ons TBlog dan in de gaten, binnenkort lees je hier meer over Google Shopping, productextensies en wat Traffic Builders verwacht van de impact op zoekresultaten en kansen voor bedrijven.

Zelf aan de slag met Google Shopping?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Traffic Builders denkt graag met je mee over een succesvolle inzet van Google Shopping voor jouw product en bedrijf.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.