Marek 04 juni 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google Squared moet het antwoord van Google op Wolfram Alpha, de nieuwe zoekmachine met tabellen, zijn. Vooralsnog biedt Google maar een beperkt aantal (relevante) zoekresultaten aan, maar het is wel interessant om te kijken naar de werking van Google Squared.


Google Squared geeft de zoekresultaten weer in tabellen. Waar de gewone zoekmachine van Google ‘gewoon’ een lijst geeft met zoekresultaten die slechts opgebouwd is uit snippets met informatie van de desbetreffende websites, haalt Google Squared de informatie van verschillende websites. Als voorbeeld staat hieronder een afbeelding van de resultaten voor Lamborghini Gallardo in Google Squared:

Google Squared haalt, zoals gezegd, de informatie in de verschillende cellen van de tabel uit verschillende bronnen. Zo kan de afbeelding van een autowebsite komen, terwijl de korte tekst van bijvoorbeeld Wikipedia komt. De kolommen zijn naar eigen inzicht en voorkeur in te delen. Het is zelfs mogelijk om zelf kolommen aan te maken. Google Squared draait voorlopig nog in zeer beperkte vorm op Google Labs. Wanneer de database echt goed is aangevuld en een grote hoeveelheid zoekopdrachten kan worden uitgevoerd, zal blijken hoe groot de toegevoegde waarde is van Google Squared.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Squared: overzichtelijker zoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.