Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Google Squared: overzichtelijker zoeken?

Google Squared: overzichtelijker zoeken?

Google Squared moet het antwoord van Google op Wolfram Alpha, de nieuwe zoekmachine met tabellen, zijn. Vooralsnog biedt Google maar een beperkt aantal (relevante) zoekresultaten aan, maar het is wel interessant om te kijken naar de werking van Google Squared.


Google Squared geeft de zoekresultaten weer in tabellen. Waar de gewone zoekmachine van Google ‘gewoon’ een lijst geeft met zoekresultaten die slechts opgebouwd is uit snippets met informatie van de desbetreffende websites, haalt Google Squared de informatie van verschillende websites. Als voorbeeld staat hieronder een afbeelding van de resultaten voor Lamborghini Gallardo in Google Squared:

Google Squared haalt, zoals gezegd, de informatie in de verschillende cellen van de tabel uit verschillende bronnen. Zo kan de afbeelding van een autowebsite komen, terwijl de korte tekst van bijvoorbeeld Wikipedia komt. De kolommen zijn naar eigen inzicht en voorkeur in te delen. Het is zelfs mogelijk om zelf kolommen aan te maken. Google Squared draait voorlopig nog in zeer beperkte vorm op Google Labs. Wanneer de database echt goed is aangevuld en een grote hoeveelheid zoekopdrachten kan worden uitgevoerd, zal blijken hoe groot de toegevoegde waarde is van Google Squared.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met marek

Neem contact op met marek
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail