Wolter Tjeenk Willink 17 april 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

De bekendheid van Google, alsmede de diensten van Google, zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen. Dit kan worden geconcludeerd uit het onderzoek dat Search Engine Mediabureau Checkit heeft gehouden in samenwerking met onderzoeksbureau RM Interactive. Men heeft de bekendheid van Google en de diensten Google Earth en Gmail onderzocht.

Google diensten
Vorige maand werd al geconcludeerd dat Google als zoekmachine de favoriet is. Google als zoekmachine steekt duidelijk met 94% boven alle andere zoekmachines uit. Tijdens het onderzoek zijn onder andere, naast de bekendheid zelf, de diensten Gmail en Google Earth onder de loep genomen. Gmail, de e-mailservice van Google, is sinds 7 februari 2007 jl. beschikbaar voor elke internetgebruiker. Voorheen was deze alleen beschikbaar op uitnodiging.

Google Earth
Google Earth is aanzienlijk gestegen in zowel bekendheid als in gebruik. Google Earth maakt het mogelijk om praktisch elke plek op de wereld op te zoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto’s. Google Earth is vrij te downloaden.

Gmail
Gmail is met 10 procentpunten gestegen in gebruik. Sinds vorig jaar heeft Gmail enorme progressie gemaakt. Gmail is voor iedere internetgebruiker gratis te gebruiken. Voorheen kon men alleen op basis van inivites een Gmail-account verkrijgen.

Nationale Search Engine Motor
Het onderzoek maakt deel uit van de Nationale Search Engine Motor. Dit onderzoek is representatief voor alle Nederlandse internetgebruikers.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google steeds populairder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/