Google steeds populairder

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De bekendheid van Google, alsmede de diensten van Google, zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen. Dit kan worden geconcludeerd uit het onderzoek dat Search Engine Mediabureau Checkit heeft gehouden in samenwerking met onderzoeksbureau RM Interactive. Men heeft de bekendheid van Google en de diensten Google Earth en Gmail onderzocht.

Google diensten
Vorige maand werd al geconcludeerd dat Google als zoekmachine de favoriet is. Google als zoekmachine steekt duidelijk met 94% boven alle andere zoekmachines uit. Tijdens het onderzoek zijn onder andere, naast de bekendheid zelf, de diensten Gmail en Google Earth onder de loep genomen. Gmail, de e-mailservice van Google, is sinds 7 februari 2007 jl. beschikbaar voor elke internetgebruiker. Voorheen was deze alleen beschikbaar op uitnodiging.

Google Earth
Google Earth is aanzienlijk gestegen in zowel bekendheid als in gebruik. Google Earth maakt het mogelijk om praktisch elke plek op de wereld op te zoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto’s. Google Earth is vrij te downloaden.

Gmail
Gmail is met 10 procentpunten gestegen in gebruik. Sinds vorig jaar heeft Gmail enorme progressie gemaakt. Gmail is voor iedere internetgebruiker gratis te gebruiken. Voorheen kon men alleen op basis van inivites een Gmail-account verkrijgen.

Nationale Search Engine Motor
Het onderzoek maakt deel uit van de Nationale Search Engine Motor. Dit onderzoek is representatief voor alle Nederlandse internetgebruikers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.