Google steeds populairder

De bekendheid van Google, alsmede de diensten van Google, zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen. Dit kan worden geconcludeerd uit het onderzoek dat Search Engine Mediabureau Checkit heeft gehouden in samenwerking met onderzoeksbureau RM Interactive. Men heeft de bekendheid van Google en de diensten Google Earth en Gmail onderzocht.

Google diensten
Vorige maand werd al geconcludeerd dat Google als zoekmachine de favoriet is. Google als zoekmachine steekt duidelijk met 94% boven alle andere zoekmachines uit. Tijdens het onderzoek zijn onder andere, naast de bekendheid zelf, de diensten Gmail en Google Earth onder de loep genomen. Gmail, de e-mailservice van Google, is sinds 7 februari 2007 jl. beschikbaar voor elke internetgebruiker. Voorheen was deze alleen beschikbaar op uitnodiging.

Google Earth
Google Earth is aanzienlijk gestegen in zowel bekendheid als in gebruik. Google Earth maakt het mogelijk om praktisch elke plek op de wereld op te zoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto’s. Google Earth is vrij te downloaden.

Gmail
Gmail is met 10 procentpunten gestegen in gebruik. Sinds vorig jaar heeft Gmail enorme progressie gemaakt. Gmail is voor iedere internetgebruiker gratis te gebruiken. Voorheen kon men alleen op basis van inivites een Gmail-account verkrijgen.

Nationale Search Engine Motor
Het onderzoek maakt deel uit van de Nationale Search Engine Motor. Dit onderzoek is representatief voor alle Nederlandse internetgebruikers.