Google stopt met vermelding omvang index

Geschatte leestijd: < 1 minuten
In reactie op de jarenlange strijd tussen Google en Yahoo aangaande de omvang van de search index (database), welke vorige week nog escaleerde in de pers na een bericht van Yahoo dat Google´s index toch aanzienlijk kleiner was, heeft Google besloten om niet langer melding te maken van het aantalgeindexeerde bestanden op de homepage.

Met deze stap hoopt Google alle discussies omtrent de omvang van de index weg te nemen. Volgens een woordvoerder van Google is de omvang van de search index niet de enige graadmeter van succes, daar het de gebruikers van de zoekmachines meer te doen is om relevante zoekresultaten.

Volgens de laatste tellingen bedroeg het anatal door Google geindexeerde webpagina´s meer dan 9,6 miljard.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.