Google stopt met vermelding omvang index

In reactie op de jarenlange strijd tussen Google en Yahoo aangaande de omvang van de search index (database), welke vorige week nog escaleerde in de pers na een bericht van Yahoo dat Google´s index toch aanzienlijk kleiner was, heeft Google besloten om niet langer melding te maken van het aantalgeindexeerde bestanden op de homepage.

Met deze stap hoopt Google alle discussies omtrent de omvang van de index weg te nemen. Volgens een woordvoerder van Google is de omvang van de search index niet de enige graadmeter van succes, daar het de gebruikers van de zoekmachines meer te doen is om relevante zoekresultaten.

Volgens de laatste tellingen bedroeg het anatal door Google geindexeerde webpagina´s meer dan 9,6 miljard.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail