Google Street View Car tegengehouden

De Google Street View Car heeft het in Engeland moeilijk. Zowel in Broughton als in een rijk dorp in Buckinghamshire werd de Google Street View Car tegengehouden.


De Google Street View Car stuitte in beide Engelse dorpen op een menselijk schild, gevormd door de inwoners. Deze zijn des duivels, omdat ze zich aangetast voelen in hun privacy. Enkele withete inwoners van Buckinghamshire dreigden zelfs de Google Street View Car te slopen als werd getracht om toch foto’s te maken. De bestuurder draaide uiteindelijk de auto om en beloofde niet meer terug te komen. De gebieden zullen nu allebei een witte vlek blijven in Google Street View.

Geen makkelijke geschiedenis voor Google Street View
Google Street View heeft het aan de lopende band moeilijk. Bij de introductie in Europa deed Google Street View de discussie over privacy oplaaien. Met speciale software werd er daarom voor gezorgd dat gezichten en kentekens automatisch onherkenbaar werden gemaakt. Helaas bleek dit niet voldoende, want tijdens het in kaart brengen van de straten van Engeland fotografeerde de Google Street View Car een naakt kind. Het gevolg was wederom een felle discussie over de privacyschending door Google Street View.

Google Street View is er sinds kort ook in Nederland. De Nederlanders lijken er minder om wakker te liggen. Wel bleek al snel dat de gezichtsherkenningssoftware niet altijd goed werkt, toen er een foto van tv-presentator Beau van Erven Dorens op zijn balkon aan de Prinsengracht opdook. Wanneer iemand de persoon op de foto’s kent, kan ook de software van Google Street View er weinig tegen beginnen.