Google Street View moet Japan overdoen

Google Street View begint voor de grote zoekmachine een flinke aderlating te worden. De problemen stapelen zich nog steeds op. Deze keer gooit Japan roet in het eten voor Google Street View.


Google Street View wéér problemen met privacy
De juridische problemen voor Google Street View zijn nu ook in Japan begonnen. Daar vonden inwoners dat de camera op de fotograferende auto van Google te hoog stond, waardoor gebruikers van de service bij mensen online over het hek kunnen gluren. dit schendt de privacy van de Japanners. De enige oplossing is volgens Keiichi Kawai, product manager van Google Street View, om alle plaatjes opnieuw te schieten.

Japan is niet het eerste land dat Google Street View in de weg staat. In Engeland stuitte Google Street View al op flinke weerstand in verband met geschonden privacy. Bovendien werd de Google Street View Car tegengehouden door Engelse inwoners. Daar bleef het in dat land niet bij, want tot overmaat van ramp overtrad de fotograferende auto van de populaire zoekmachine ook nog de wet. Het gevolg was een heuse aanhouding voor de Google Street View Car.

Ook in Nederland heeft Google Street View al enkele grote steden in kaart gebracht. In ons land was al tv-presentator Beau van Erven Dorens, ondanks de gezichtsherkenningssoftware, duidelijk in beeld te zien op zijn balkon. Griekenland gaat nog een stapje verder dan alle tot nu toe besproken landen. De Grieken hebben Google Street View simpelweg verboden.