Google Street View soap gaat door

De Google Street View Car houdt Groot-Brittannië nog steeds krampachtig in zijn greep. Net als rijke inwoners van Britse dorpen, kan ook de politie de Google Street View Car niet altijd waarderen.


De Google Street View Car zorgde in Broughton en Buckinghamshire al voor veel commotie. Daar werd de Google Street View Car tegengehouden door grote groepen inwoners die hun waardevolle bezittingen niet op de gevoelige plaat van de zoekmachine vastgelegd wilden zien worden. Nu blijkt dat de politie net zomin sympathie kan opbrengen voor de met camera’s uitgedoste auto. De eerste aanhouding van een Google Street View Car is een feit.

Google Street View Car overtrad de regels
Deze keer had het niets te maken met de discussie over privacyschending door Google Street View. Het ging simpelweg om een automobilist die de regels overtrad. De voor Google fotograferende bolide reed namelijk over de bus-/taxibaan. Dan maakt het de Britse ordehandhavers niet uit of je bij ’s werelds populairste zoekmachine werkt of niet. De wetsdienaar zette daarom de achtervolging in om de Google Street View Car te bekeuren.

De Google Street View Car gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Een heuse achtervolging moest worden ingezet. De bestuurder van de Google Street View Car dacht de Britse agenten te slim af te zijn door een drukke straat in te schieten en daar snel te parkeren (was dit gelukt, dan hadden de jongens van Google nog steeds met een probleem gezeten. De auto is namelijk vrij herkenbaar door aan alle kanten uitstekende apparatuur). Wat de bestuurder helaas niet wist, was dat hij de Google Street View Car voor het politiebureau parkeerde.

Niet de eerste Google Street View Car die wordt aangehouden
Vorig jaar werden al Google Street View Cars aan de kant gezet. Toen kwam het echter doordat de autoriteiten geen idee hadden wat de auto’s kwamen doen. Een grote camera op je dak roept toch vragen op. Na enige uitleg mochten deze Google Street View Cars echter wel kosteloos hun weg vervolgen.