Google Street View verovert Nederland

Google Street View is bezig heel Nederland in kaart te brengen. De auto met apparatuur op het dak is al in diverse steden en dorpen gesignaleerd, terwijl hij delen van het land in kaart bracht voor Google Street View.


Google Street View Car rijdt flink door
De Google Street View Car is Nederland in rap tempo in kaart aan het brengen. Zo wordt het straks mogelijk om elke uithoek van Nederland online te bezoeken. Scheelt in de kosten en je kunt net zo goed over straat ‘lopen’, getuige de naam Google Street View.

Google Street View geen probleemloos project
Google Street View heeft veel juridische problemen moeten overwinnen en is een groot zorgenkindje van de populaire zoekmachine. In Groot-Brittannië werd de Google Street View Car tegengehouden door dorpelingen die zich aangetast voelden in hun privacy. Ook de Britse politie moest de Google Street View Car aanhouden wegens een overtreding. Eerder liepen de gemoederen daar al hoog op toen er een naakt kind voor de camera van Google Street View kwam. Overigens zijn het niet alleen de Britten die moeilijk doen. Ook de Amerikanen, Grieken en Japanners hebben problemen met Google Street View.