Google StreetView wederom voer voor juridische discussies

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google StreetView doet de gemoederen weer hoog oplopen na de officiële lancering in Europa. Google kreeg met StreetView buiten Europa al te maken met behoorlijk veel weerstand, omdat het een inbreuk zou doen op de privacy.

Privacy International, een partij uit het Verenigd Koninkrijk, wil de dialoog aangaan met Google en eventueel juridische stappen ondernemen tegen Google StreetView. De vraag is of Google voor het toevoegen van afbeeldingen van personen aan de StreetView imagery toestemming moet hebben van de desbetreffende personen. In de EU en in Canada is dergelijke toestemming vereist voordat afbeeldingen op commerciële wijze verspreid mogen worden.

Google heeft een oplossing voor dit probleem. Deze oplossing wordt al gebruikt bij de Google StreetView images van New York. De gezichten van de personen op de afbeeldingen worden automatisch vervaagd. Privacy International reageert echter met grote scepsis op deze technologie, omdat deze nog nieuw is. De grote zorg van Privacy International is dat de technologie misschien niet altijd naar behoren zal werken, waardoor nog steeds personen duidelijk in beeld kunnen komen op Google StreetView.

Google heeft in ieder geval met StreetView wederom aangetoond dat het niet bang is om de rek en de mazen in de wetgeving rondom privacy te blijven zoeken. Binnenkort loopt iedere burger het risico zichzelf (al dan niet vervaagd) terug te zien op Google StreetView.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.