Google StreetView nu ook in Nederland

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google StreetView is Nederland in kaart aan het brengen. Na de Europese start van Google StreetView in Engeland en Duitsland is nu Nederland aan de beurt. De auto's van Google zijn al in Amsterdam gespot. Ze zijn te herkennen aan een groot statief op het dak waar een batterij camera's op bevestigd is om panoramische beelden te maken.

Google Streetview zorgde al voor commotie in landen waar het eerder gelanceerd werd. Britse en Amerikaanse burgers waren niet te spreken over de manier waarop Google Streetview doodleuk elk hoekje en gaatje van hun land in kaart bracht. Privacy was hierbij het sleutelwoord. In Amerika hebben verschillende mensen al stappen richting het gerecht ondernomen omdat ze zich aangetast voelen in hun privacy. Google zal de beelden van Nederland echter pas op Google Streetview tonen als toezichthouders, waaronder het College Bescherming Persoonsgegevens, akkoord zijn gegaan.

In het Verenigd Koninkrijk lijken de gemoederen in de kwestie rond Google StreetView inmiddels bedaard na goedkeuring van de Engelse overheid. Onder andere de software die kentekenplaten en gezichten onherkenbaar maakt, zal Google het voordeel van de twijfel hebben opgeleverd. Dus misschien zien we onszelf straks (onherkenbaar) terug in penibele situaties op Google StreetView…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.