Google StreetView nu ook in Nederland

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google StreetView is Nederland in kaart aan het brengen. Na de Europese start van Google StreetView in Engeland en Duitsland is nu Nederland aan de beurt. De auto's van Google zijn al in Amsterdam gespot. Ze zijn te herkennen aan een groot statief op het dak waar een batterij camera's op bevestigd is om panoramische beelden te maken.

Google Streetview zorgde al voor commotie in landen waar het eerder gelanceerd werd. Britse en Amerikaanse burgers waren niet te spreken over de manier waarop Google Streetview doodleuk elk hoekje en gaatje van hun land in kaart bracht. Privacy was hierbij het sleutelwoord. In Amerika hebben verschillende mensen al stappen richting het gerecht ondernomen omdat ze zich aangetast voelen in hun privacy. Google zal de beelden van Nederland echter pas op Google Streetview tonen als toezichthouders, waaronder het College Bescherming Persoonsgegevens, akkoord zijn gegaan.

In het Verenigd Koninkrijk lijken de gemoederen in de kwestie rond Google StreetView inmiddels bedaard na goedkeuring van de Engelse overheid. Onder andere de software die kentekenplaten en gezichten onherkenbaar maakt, zal Google het voordeel van de twijfel hebben opgeleverd. Dus misschien zien we onszelf straks (onherkenbaar) terug in penibele situaties op Google StreetView…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.