Marek 17 februari 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Google helpt terrorisme een handje volgens sommige media. Door Google Earth te gebruiken, kunnen terroristen met behulp van de zoekmachine hun doelwitten online ‘verkennen’. Deze beschuldigingen worden al enige tijd geuit. Pas nu reageert John Hanke, manager van Google Earth, op de aantijgingen dat Google het terrorisme helpt.


Dat Google terrorisme helpt, vergelijkt Hanke met auto’s en autobommen: je kunt ook niet autofabrikanten verwijten dat er autobommen bestaan. Hetzelfde geldt voor mobieltjes, waarmee op afstand explosieven ontstoken kunnen worden. De Indiase regering wilde zelfs delen van Google Earth censureren om zo voor terroristen het plannen van aanslagen te bemoeilijken.

Op de beschuldigingen dat Google Earth terrorisme helpt, zegt Hanke: “Het kwaad zit in de filosofieën en wensen van degenen die kwaad willen. Zij zullen hiervoor de middelen gebruiken die ze voorhanden hebben…” De voordelen van Google Earth voor de maatschappij wegen volgens hem niet op tegen de hulp die Google bij terrorisme biedt.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google: “Terrorisme is niet schuld Google Earth”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.