Google test classified ads in Sun Times

Nieuwe media gigant Google heeft een test gelanceerd waarbij classified ads uit het Google Adwords programma in de Sun Times worden gedrukt. De krant is tot dusverre het enige print medium dat participeert in de test van ´s wereld meest populaire online classified ads systeem.

De deal tussen Google en de Sun Times stelt Google in staat om de niet-verkochte advertentieruimte in de Sun Times te vullen met Google Adwords advertenties. Normaliter zou deze ruimte worden gevuld met advertenties van de Sun Times zelf. Dat de advertenties van Google afkomstig zijn wordt niet onder stoelen of banken geschoven: boven elke advertentie staat "Ads by Google" duidelijk zichtbaar afgedrukt.

Google advertenties in de Sun Times
Als internet zoekmachine komt vrijwel alle omzet van Google uit de advertentieverkopen van Google Adwords. Sleutel tot het succes van Google Adwords en soortgelijke programma´s wordt gevormd door het feit dat de advertenties contentgerelateerd zijn. Wanneer u zoekt op "sportschoenen" in Google, zult u ook alleen advertenties aantreffen van partijen die sportschoenen verkopen, of op anderssoortige wijze aan deze branche gerelateerd zijn. Dit concept herhaald Google nu in de test met de Sun Times, door de advertenties af te stemmen op de redactionele artikelen van de krant.

Vooralsnog laat Google zich niet uit over het wel of niet slagen van de test. Tot op heden zijn slechts 15 classified ads in de Sun Times geplaatst, dus het is wellicht ook te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen. Een vertegenwoordiger van Google geeft aan: "deze test is onderdeel van Google´s voortdurende zoektocht naar nieuwe, aantrekkelijke advertentiemogelijkheden voor adverteerders, uitgevers en gebruikers".

Bron: Chicago Business