Google test classified ads in Sun Times

Geschatte leestijd: 2 minuten
Nieuwe media gigant Google heeft een test gelanceerd waarbij classified ads uit het Google Adwords programma in de Sun Times worden gedrukt. De krant is tot dusverre het enige print medium dat participeert in de test van ´s wereld meest populaire online classified ads systeem.

De deal tussen Google en de Sun Times stelt Google in staat om de niet-verkochte advertentieruimte in de Sun Times te vullen met Google Adwords advertenties. Normaliter zou deze ruimte worden gevuld met advertenties van de Sun Times zelf. Dat de advertenties van Google afkomstig zijn wordt niet onder stoelen of banken geschoven: boven elke advertentie staat "Ads by Google" duidelijk zichtbaar afgedrukt.

Google advertenties in de Sun Times
Als internet zoekmachine komt vrijwel alle omzet van Google uit de advertentieverkopen van Google Adwords. Sleutel tot het succes van Google Adwords en soortgelijke programma´s wordt gevormd door het feit dat de advertenties contentgerelateerd zijn. Wanneer u zoekt op "sportschoenen" in Google, zult u ook alleen advertenties aantreffen van partijen die sportschoenen verkopen, of op anderssoortige wijze aan deze branche gerelateerd zijn. Dit concept herhaald Google nu in de test met de Sun Times, door de advertenties af te stemmen op de redactionele artikelen van de krant.

Vooralsnog laat Google zich niet uit over het wel of niet slagen van de test. Tot op heden zijn slechts 15 classified ads in de Sun Times geplaatst, dus het is wellicht ook te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen. Een vertegenwoordiger van Google geeft aan: "deze test is onderdeel van Google´s voortdurende zoektocht naar nieuwe, aantrekkelijke advertentiemogelijkheden voor adverteerders, uitgevers en gebruikers".

Bron: Chicago Business 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.