Wolter Tjeenk Willink 09 januari 2006 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten
Nieuwe media gigant Google heeft een test gelanceerd waarbij classified ads uit het Google Adwords programma in de Sun Times worden gedrukt. De krant is tot dusverre het enige print medium dat participeert in de test van ´s wereld meest populaire online classified ads systeem.

De deal tussen Google en de Sun Times stelt Google in staat om de niet-verkochte advertentieruimte in de Sun Times te vullen met Google Adwords advertenties. Normaliter zou deze ruimte worden gevuld met advertenties van de Sun Times zelf. Dat de advertenties van Google afkomstig zijn wordt niet onder stoelen of banken geschoven: boven elke advertentie staat "Ads by Google" duidelijk zichtbaar afgedrukt.

Google advertenties in de Sun Times
Als internet zoekmachine komt vrijwel alle omzet van Google uit de advertentieverkopen van Google Adwords. Sleutel tot het succes van Google Adwords en soortgelijke programma´s wordt gevormd door het feit dat de advertenties contentgerelateerd zijn. Wanneer u zoekt op "sportschoenen" in Google, zult u ook alleen advertenties aantreffen van partijen die sportschoenen verkopen, of op anderssoortige wijze aan deze branche gerelateerd zijn. Dit concept herhaald Google nu in de test met de Sun Times, door de advertenties af te stemmen op de redactionele artikelen van de krant.

Vooralsnog laat Google zich niet uit over het wel of niet slagen van de test. Tot op heden zijn slechts 15 classified ads in de Sun Times geplaatst, dus het is wellicht ook te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen. Een vertegenwoordiger van Google geeft aan: "deze test is onderdeel van Google´s voortdurende zoektocht naar nieuwe, aantrekkelijke advertentiemogelijkheden voor adverteerders, uitgevers en gebruikers".

Bron: Chicago Business 

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google test classified ads in Sun Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/