Google test in zoekresultaten met "Preferred Sites"

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google zoekresultaten worden in de verschuiving van search richting social media steeds meer aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Google SearchWiki is een mooi voorbeeld van hoe zoekresultaten naar wens kunnen worden aangepast. De invloed van Google SearchWiki op zoekresultaten kan heel groot worden als het project goed wordt voortgezet. Op dit moment test ’s werelds populairste zoekmachine iets soortgelijks: Preferred Sites. Deze optie maakt het mogelijk om je voorkeur te geven aan bepaalde websites in je eigen Google zoekresultaten.

De Google zoekresultaten worden met Preferred Sites wederom meer aangepast aan de gebruiker. Waar Personalized Search nog werkt op basis van de dingen die je niet doet (niet klikken op zoekresultaten betekent dat ze langzaam naar onder verschuiven), kun je met Preferred Sites juist zoekresultaten naar boven verschuiven. Bijvoorbeeld: een gebruiker geeft als Preferred Site Nu.nl aan. Wanneer vervolgens wordt gezocht op schaatsen, zal een nieuwsartikel van Nu.nl over schaatsen hoger worden geplaatst in de Google zoekresultaten.

Google Preferred Sites voor zoekresultaten nog in testfase
Google’s tool om search meer richting social media te laten verschuiven bevindt zich nog in de testfase. In Amerika wordt ermee getest. Kunnen we in Nederland Google zoekresultaten binnenkort met Preferred Sites aanpassen? De tijd zal het leren. Tot die tijd bepaalt Google de zoekresultaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.