Marek 20 januari 2009 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google zoekresultaten worden in de verschuiving van search richting social media steeds meer aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Google SearchWiki is een mooi voorbeeld van hoe zoekresultaten naar wens kunnen worden aangepast. De invloed van Google SearchWiki op zoekresultaten kan heel groot worden als het project goed wordt voortgezet. Op dit moment test ’s werelds populairste zoekmachine iets soortgelijks: Preferred Sites. Deze optie maakt het mogelijk om je voorkeur te geven aan bepaalde websites in je eigen Google zoekresultaten.

De Google zoekresultaten worden met Preferred Sites wederom meer aangepast aan de gebruiker. Waar Personalized Search nog werkt op basis van de dingen die je niet doet (niet klikken op zoekresultaten betekent dat ze langzaam naar onder verschuiven), kun je met Preferred Sites juist zoekresultaten naar boven verschuiven. Bijvoorbeeld: een gebruiker geeft als Preferred Site Nu.nl aan. Wanneer vervolgens wordt gezocht op schaatsen, zal een nieuwsartikel van Nu.nl over schaatsen hoger worden geplaatst in de Google zoekresultaten.

Google Preferred Sites voor zoekresultaten nog in testfase
Google’s tool om search meer richting social media te laten verschuiven bevindt zich nog in de testfase. In Amerika wordt ermee getest. Kunnen we in Nederland Google zoekresultaten binnenkort met Preferred Sites aanpassen? De tijd zal het leren. Tot die tijd bepaalt Google de zoekresultaten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google test in zoekresultaten met “Preferred Sites”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/