Google test met ads onder de zoekresultaten

Google toonde tot nu toe de ads alleen boven en rechts naast de zoekresultaten. Nu heeft Google echter officieel bevestigd ook te kijken naar de mogelijkheid van het weergeven van ads onderaan de pagina’s met zoekresultaten.

Het experimenteren van Google met ads onder de zoekresultaten is niet nieuw. In november 2005 werd al gekeken naar deze manier van het weergeven van ads. Destijds koos Google er echter voor om hier niet mee door te gaan.

De reden waarom Google de test met ads onder de zoekresultaten weer oppakt, is onduidelijk. Deze test met weergave van ads valt in ieder geval mooi samen met de andere test van de nieuwe lay-out van zoekresultaten. Waarschijnlijk heeft het te maken met de gewijzigde Adwords Quality Score die Google onlangs heeft ingevoerd.

Met de weergave van ads onder de zoekresultaten zou Google meer ads kunnen tonen en misschien lager scorende ads onderaan de pagina kunnen plaatsen. Ook kan Google door het tonen van meer ads per pagina het “First Page Bid” voordeliger maken, zodat adverteerders tegen een aantrekkelijker tarief terecht kunnen komen op de eerste pagina van de zoekresultaten.