Google test met ads onder de zoekresultaten

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google toonde tot nu toe de ads alleen boven en rechts naast de zoekresultaten. Nu heeft Google echter officieel bevestigd ook te kijken naar de mogelijkheid van het weergeven van ads onderaan de pagina's met zoekresultaten.

Het experimenteren van Google met ads onder de zoekresultaten is niet nieuw. In november 2005 werd al gekeken naar deze manier van het weergeven van ads. Destijds koos Google er echter voor om hier niet mee door te gaan.

De reden waarom Google de test met ads onder de zoekresultaten weer oppakt, is onduidelijk. Deze test met weergave van ads valt in ieder geval mooi samen met de andere test van de nieuwe lay-out van zoekresultaten. Waarschijnlijk heeft het te maken met de gewijzigde Adwords Quality Score die Google onlangs heeft ingevoerd.

Met de weergave van ads onder de zoekresultaten zou Google meer ads kunnen tonen en misschien lager scorende ads onderaan de pagina kunnen plaatsen. Ook kan Google door het tonen van meer ads per pagina het "First Page Bid" voordeliger maken, zodat adverteerders tegen een aantrekkelijker tarief terecht kunnen komen op de eerste pagina van de zoekresultaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.