Google test met ads onder de zoekresultaten

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google toonde tot nu toe de ads alleen boven en rechts naast de zoekresultaten. Nu heeft Google echter officieel bevestigd ook te kijken naar de mogelijkheid van het weergeven van ads onderaan de pagina's met zoekresultaten.

Het experimenteren van Google met ads onder de zoekresultaten is niet nieuw. In november 2005 werd al gekeken naar deze manier van het weergeven van ads. Destijds koos Google er echter voor om hier niet mee door te gaan.

De reden waarom Google de test met ads onder de zoekresultaten weer oppakt, is onduidelijk. Deze test met weergave van ads valt in ieder geval mooi samen met de andere test van de nieuwe lay-out van zoekresultaten. Waarschijnlijk heeft het te maken met de gewijzigde Adwords Quality Score die Google onlangs heeft ingevoerd.

Met de weergave van ads onder de zoekresultaten zou Google meer ads kunnen tonen en misschien lager scorende ads onderaan de pagina kunnen plaatsen. Ook kan Google door het tonen van meer ads per pagina het "First Page Bid" voordeliger maken, zodat adverteerders tegen een aantrekkelijker tarief terecht kunnen komen op de eerste pagina van de zoekresultaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.