'Google test nieuwe Search lay-out'

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google test momenteel met een nieuwe lay-out voor de zoekresultatenpagina, zo meldt thenextweb.com. Opvallend is onder meer dat de huidige navigatie in de linker sidebar is vervangen door een navigatiepanel aan de bovenkant. Hier vind je vervolgens ook diverse dropdown-menu’s om zoekresultaten te filteren. De test is nog niet in Nederland uitgerold.

Extra zoekopties verschijnen in een ruimte tussen het zoekveld en de zoekresultaten. Onderaan de zoekresultatenpaginas verdwijnt het Google-logo met de tien o’s: alleen vervolgpagina’s worden nu getoond.

Tablet-vriendelijk design?

Ondanks dat e.e.a. nog niet officieel is bevestigd, lijkt het cleanere design ook ingegeven te zijn door de gestaag groeiende tablet-markt. Met de nieuwe look wil Google ogenschijnlijk ook voorzien in optimaal gebruiksgemak voor tablet-eigenaren.

De huidige test van Google wordt at random uitgevoerd, oftewel: of je als gebruiker de huidige lay-out of het testdesign voorgeschoteld krijgt, is gebaseerd op willekeur.

Enkele screenshots van het nieuwe Google-design dat getest wordt:

google search layout - 1.jpg

google search layout - 2.jpg

 

 

 

 

google search layout - 3.jpg

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.