'Google test nieuwe Search lay-out'

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google test momenteel met een nieuwe lay-out voor de zoekresultatenpagina, zo meldt thenextweb.com. Opvallend is onder meer dat de huidige navigatie in de linker sidebar is vervangen door een navigatiepanel aan de bovenkant. Hier vind je vervolgens ook diverse dropdown-menu’s om zoekresultaten te filteren. De test is nog niet in Nederland uitgerold.

Extra zoekopties verschijnen in een ruimte tussen het zoekveld en de zoekresultaten. Onderaan de zoekresultatenpaginas verdwijnt het Google-logo met de tien o’s: alleen vervolgpagina’s worden nu getoond.

Tablet-vriendelijk design?

Ondanks dat e.e.a. nog niet officieel is bevestigd, lijkt het cleanere design ook ingegeven te zijn door de gestaag groeiende tablet-markt. Met de nieuwe look wil Google ogenschijnlijk ook voorzien in optimaal gebruiksgemak voor tablet-eigenaren.

De huidige test van Google wordt at random uitgevoerd, oftewel: of je als gebruiker de huidige lay-out of het testdesign voorgeschoteld krijgt, is gebaseerd op willekeur.

Enkele screenshots van het nieuwe Google-design dat getest wordt:

google search layout - 1.jpg

google search layout - 2.jpg

 

 

 

 

google search layout - 3.jpg

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.