Wolter Tjeenk Willink 29 juli 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

Google test momenteel met een nieuwe lay-out voor de zoekresultatenpagina, zo meldt thenextweb.com. Opvallend is onder meer dat de huidige navigatie in de linker sidebar is vervangen door een navigatiepanel aan de bovenkant. Hier vind je vervolgens ook diverse dropdown-menu’s om zoekresultaten te filteren. De test is nog niet in Nederland uitgerold.

Extra zoekopties verschijnen in een ruimte tussen het zoekveld en de zoekresultaten. Onderaan de zoekresultatenpaginas verdwijnt het Google-logo met de tien o’s: alleen vervolgpagina’s worden nu getoond.

Tablet-vriendelijk design?

Ondanks dat e.e.a. nog niet officieel is bevestigd, lijkt het cleanere design ook ingegeven te zijn door de gestaag groeiende tablet-markt. Met de nieuwe look wil Google ogenschijnlijk ook voorzien in optimaal gebruiksgemak voor tablet-eigenaren.

De huidige test van Google wordt at random uitgevoerd, oftewel: of je als gebruiker de huidige lay-out of het testdesign voorgeschoteld krijgt, is gebaseerd op willekeur.

Enkele screenshots van het nieuwe Google-design dat getest wordt:

google search layout - 1.jpg

google search layout - 2.jpg

 

 

 

 

google search layout - 3.jpg

 

 

 

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on ‘Google test nieuwe Search lay-out’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/