Google test Pay per Action (PPA) programma in béta

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google start met bétatests van het Pay per Action (PPA) advertentieprogramma in Nederland. Met dit PPA-programma kunnen adverteerders aangeven welk bedrag per actie X (conversie) ze maximaal bereid zijn te betalen. De tekstadvertenties worden dan in een speciaal nieuw advertentieblok op sites van contentuitgevers getoond.

Werking PPA-programma Google
Met de bétaversie van Google's PPA-programma kunnen adverteerders het bedrag opgeven dat ze bereid zijn te betalen voor een actie die op de site wordt uitgevoerd. dit kan een offerteaanvraag, brochuredownload of wat voor actie dan ook zijn. Wanneer de advertenties zijn ingesteld en PPA-bod is opgegeven, kan een vooralsnog klein aantal uitgevers ervoor kiezen de tekstadvertentie op hun site weer te geven.

Géén vervanging van bestaande advertenties
Deze PPA-campagnes concurreren niet met huidige inhouds- of sitegerichte advertenties op de veiling, maar worden weergegeven in nieuwe advertentieblokken op de site van de uitgever. Zodra een gebruiker op deze site op de advertentie klikt en de gewenste actie uitvoert, betaalt u de PPA-waarde die u heeft ingesteld.

Conversie binnen 30 dagen
In het PPA-programma worden alle conversies binnen een periode van 30 dagen vanaf de eerste klik op de advertentie bijgehouden. Hierdoor kan het voorkomen dat het opgegeven dagbudget op enig moment wordt overschreden, simpelweg omdat terugkerende bezoekers afkomstig uit de PPA-campagne op dezelfde dag kunnen converteren naar actie X.

Pay per Action in opkomst
De komst van het PPA-programma van Google is lang verwacht. De markt vraag steeds meer om deze vorm van conversiegerelateerde afrekenmethoden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.