Wolter Tjeenk Willink 21 juni 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google start met bétatests van het Pay per Action (PPA) advertentieprogramma in Nederland. Met dit PPA-programma kunnen adverteerders aangeven welk bedrag per actie X (conversie) ze maximaal bereid zijn te betalen. De tekstadvertenties worden dan in een speciaal nieuw advertentieblok op sites van contentuitgevers getoond.

Werking PPA-programma Google
Met de bétaversie van Google's PPA-programma kunnen adverteerders het bedrag opgeven dat ze bereid zijn te betalen voor een actie die op de site wordt uitgevoerd. dit kan een offerteaanvraag, brochuredownload of wat voor actie dan ook zijn. Wanneer de advertenties zijn ingesteld en PPA-bod is opgegeven, kan een vooralsnog klein aantal uitgevers ervoor kiezen de tekstadvertentie op hun site weer te geven.

Géén vervanging van bestaande advertenties
Deze PPA-campagnes concurreren niet met huidige inhouds- of sitegerichte advertenties op de veiling, maar worden weergegeven in nieuwe advertentieblokken op de site van de uitgever. Zodra een gebruiker op deze site op de advertentie klikt en de gewenste actie uitvoert, betaalt u de PPA-waarde die u heeft ingesteld.

Conversie binnen 30 dagen
In het PPA-programma worden alle conversies binnen een periode van 30 dagen vanaf de eerste klik op de advertentie bijgehouden. Hierdoor kan het voorkomen dat het opgegeven dagbudget op enig moment wordt overschreden, simpelweg omdat terugkerende bezoekers afkomstig uit de PPA-campagne op dezelfde dag kunnen converteren naar actie X.

Pay per Action in opkomst
De komst van het PPA-programma van Google is lang verwacht. De markt vraag steeds meer om deze vorm van conversiegerelateerde afrekenmethoden.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google test Pay per Action (PPA) programma in béta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/