Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Google test Search Preview

Google test Search Preview

Misschien is het je de laatste tijd opgevallen: Google Search Preview. In organische zoekresultaten verschijnt via een mouse-over een lichtblauwe box rond een zoekresultaat, en vaak – aan de rechterkant van die box – een ‘vergrootglas’. Met die toevoeging wordt het voor gebruikers mogelijk om pagina’s (oppervlakkig) te bekijken zonder werkelijk op de link te klikken.

Search Preview: even snel koekeloeren

Search Preview is een nieuwe uitbreiding van zoekmachine Google. Doel is om de gebruikerservaring verder te optimaliseren. Doorklikken is niet direct noodzakelijk om toch een eerste indruk te krijgen van wat je aan zult treffen op de onderliggende pagina. Of de eigenaren van die websites daar altijd even blij mee zijn, is de vraag – de doorklikratio wordt zo mogelijk wel beïnvloed.

Wanneer de zoekende gebruiker op het vergrootglas-icoontje drukt, verschijnt er een preview window. Getoond wordt dan de volledige pagina achter de link van het zoekresultaat. Ook wordt op die webpagina de plek ‘gehighlight’ waar je de tekst aantreft, zoals je die in het organische zoekresultaat kunt lezen (ook wel: snippets).

preview google.jpg

Betà-fase Google Search Preview

Google Search preview zit nu nog duidelijk in de betà-fase. In google.com verschijnt de functionaliteit ook nog niet altijd. Overigens kun je in Google al wel geruime tijd via het linkernavigatiepanel de optie ‘page previews/ paginaweergaven’ selecteren: je krijgt dan kleine screenshots van achterliggende pagina’s te zien.

google search preview nl klein_2.jpg

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail