Google toont anchor text in backlinks

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google toont in Google Webmaster Central nu ook de anchor text van backlinks. Eerder al gaf de zoekmachine meer openheid van zaken over de backlinks van een website.

Anchor text?
Met anchor text wordt bedoeld de tekst die de link vormt. In de volgende link is ‘zoekmachinemarketingbureau’ de anchor text van de link verwijzend naar de homepage van Traffic Builders: zoekmachinemarketingbureau. Anchor text beïnvloed in sterke mate de hoeveelheid traffic die een link oplevert, omdat het iets vertelt over de website waarnaar wordt gelinkd. Daarnaast heeft het een sterke invloed op de wijze waarop een website scoort op bepaalde zoektermen. Over het algemeen wordt een website dan ook makkelijker gevonden op zoektermen die onderdeel zijn van de anchor text in links die naar de desbetreffende site verwijzen.

Google anchor text

De nieuwe functionaliteit is toegevoegd aan Webmaster Central en beschikbaar voor webmasters met een Google Account.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.