Google toont anchor text in backlinks

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google toont in Google Webmaster Central nu ook de anchor text van backlinks. Eerder al gaf de zoekmachine meer openheid van zaken over de backlinks van een website.

Anchor text?
Met anchor text wordt bedoeld de tekst die de link vormt. In de volgende link is ‘zoekmachinemarketingbureau’ de anchor text van de link verwijzend naar de homepage van Traffic Builders: zoekmachinemarketingbureau. Anchor text beïnvloed in sterke mate de hoeveelheid traffic die een link oplevert, omdat het iets vertelt over de website waarnaar wordt gelinkd. Daarnaast heeft het een sterke invloed op de wijze waarop een website scoort op bepaalde zoektermen. Over het algemeen wordt een website dan ook makkelijker gevonden op zoektermen die onderdeel zijn van de anchor text in links die naar de desbetreffende site verwijzen.

Google anchor text

De nieuwe functionaliteit is toegevoegd aan Webmaster Central en beschikbaar voor webmasters met een Google Account.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.