Google update Insights For Search en zoekmachine

Google Insights For Search kreeg enkele wijzigingen doorgevoerd en bedient de gebruiker nu nog beter. Ook de zoekmachine van Google is gebruiksvriendelijker geworden. De zoekmachine is weinig revolutionair gewijzigd. Wel heel interessant zijn de toevoegingen aan Google Insights For Search.

Updates Google Insights For Search
Google Insights For Search gaf al (zoals de naam doet vermoeden) veel inzicht in het zoekgedrag van gebruikers van Google. Door enkele nieuwe features toe te voegen, is de overzichtelijkheid en inzichtelijkheid verbeterd. Voor de Nederlandse markt zijn er 3 belangrijke wijzigingen aan Google Insights For Search:

Bronnen
Google Insights For Search gaf altijd aan hoe de populariteit van een zoekopdracht zich in de zoekmachine over een bepaalde periode ontwikkelde. Door een toevoeging in het filter van Insights For Search kan nu worden gekozen in welk deel van de zoekmachine een zoekopdracht is ingetoetst.

Categorieën
Sommige op Google Insights For Search bekeken zoekopdrachten passen in meerdere categorieën (zoals in het voorbeeld de zoekopdracht jaguar). Als alle categorieën waarin deze zoekopdracht valt in de statistieken worden meegenomen, ontstaat een vertekend beeld van het zoekgedrag. Hier heeft Google wat op gevonden door categorieën toe te voegen. Onderstaande afbeelding toont hoe deze feature eruit ziet in Google Insights For Search.

Gerelateerde zoekopdrachten toevoegen aan iGoogle
Onderaan Google Insights For Search staat een handige feature die de populariteit van de meest populaire gerelateerde zoekopdrachten en de opkomende gerelateerde zoekopdrachten toont. Nu is het mogelijk om deze ‘Top searches’ en ‘Rising searches’ (apart van elkaar) toe te voegen aan de eigen gebruikerspagina van iGoogle (zie onderstaande afbeelding), zodat dit periodiek gemonitord kan worden vanaf iGoogle en dus niet elke keer hoeft te worden ingelogd op Google Insights For Search.

Updates Google zoekmachine
Google lijkt voor de zoekmachine naar Kumo van Microsoft gekeken te hebben, want de gerelateerde zoekresultaten zijn verbeterd. De suggesties onderaan de pagina passen nu dus beter bij de zoekopdracht die de gebruiker intoetst, aldus Google.

Ook krijgt de zoekmachine langere ‘snippets’ (de korte beschrijving in de zoekresultaten) als de zoekopdracht meerdere woorden bevat. Volgens Google geeft de snippet bij een lange zoekopdracht te weinig informatie. Door snippets met meer regels te maken wordt de informatievoorziening van de zoekmachine verbeterd.