Wolter Tjeenk Willink 08 juni 2007 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft een kleine update doorgevoerd aan de Quality Score die voor landingspagina’s wordt berekend. De Landing Page Quality Score is van invloed op de overall kwaliteitsperceptie van advertenties in het Google Adwords programma.

Volgens berichten op onder andere Search Engine Roundtable zouden de gevolgen van deze kleine wijziging in de Quality Score berekening volgens Google minimaal moeten zijn. Toch zien enkele adverteerders grote wijzigingen in hun accounts. Zo melden sommige adverteerders de Quality Score op enkele keywords van ‘Great’ naar ‘Poor’ daalde als gevolg van de wijziging. Hierdoor moet een hoger minimum CPC-bod worden gedaan om de advertentieposities intact te houden.

Quality score noodzaakt tot betere opzet
Met de introductie van de Quality Score en de uitbreiding van het aantal factoren binnen een Adwords campagne waarvoor een Quality Score geldt, zijn adverteerders erbij gebaat campagnes uitgebreider op te zetten. Quick and dirty campagnes waarbij advertentiegroepen uit tientallen keywords bestaan en bezoekers altijd landen op de homepage van een website stijgen in kosten. Hierdoor duurt het langer voordat Return on Investment wordt gerealiseerd. Het devies: meer aandacht besteden aan de initiële opzet van search engine advertising campagnes zoals bij Google Adwords.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google update Quality Score van landingspagina's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/