Google update Quality Score van landingspagina's

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft een kleine update doorgevoerd aan de Quality Score die voor landingspagina’s wordt berekend. De Landing Page Quality Score is van invloed op de overall kwaliteitsperceptie van advertenties in het Google Adwords programma.

Volgens berichten op onder andere Search Engine Roundtable zouden de gevolgen van deze kleine wijziging in de Quality Score berekening volgens Google minimaal moeten zijn. Toch zien enkele adverteerders grote wijzigingen in hun accounts. Zo melden sommige adverteerders de Quality Score op enkele keywords van ‘Great’ naar ‘Poor’ daalde als gevolg van de wijziging. Hierdoor moet een hoger minimum CPC-bod worden gedaan om de advertentieposities intact te houden.

Quality score noodzaakt tot betere opzet
Met de introductie van de Quality Score en de uitbreiding van het aantal factoren binnen een Adwords campagne waarvoor een Quality Score geldt, zijn adverteerders erbij gebaat campagnes uitgebreider op te zetten. Quick and dirty campagnes waarbij advertentiegroepen uit tientallen keywords bestaan en bezoekers altijd landen op de homepage van een website stijgen in kosten. Hierdoor duurt het langer voordat Return on Investment wordt gerealiseerd. Het devies: meer aandacht besteden aan de initiële opzet van search engine advertising campagnes zoals bij Google Adwords.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.